Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mještani željno čekaju uređenje: Samo da nam ostave zeleni pojas!

Ulica Marijana Detonija iduće godine trebala bi ići u rekonstrukciju, a projekt je uvršten u proračun za iduću godinu. Radi se o mirnijem kvartu vrlo blizu centra, a u samu ulicu može se ući iz Koprivničke ulice te Dragutina Renarića s druge strane, koja će također biti djelomično rekonstruirana. Valja nadodati kako se ulica, inače nazvana po poznatom križevačkom slikaru i grafičaru, nastavlja i prema budućem naselju Kosov Breg, gdje se velikim dijelom trenutno nalaze poljoprivredna zemljišta.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Jedna od stanarki Detonijeve Barbara Pokos u tu se ulicu doselila daleke 1965. kada nije bilo nikakve uređene prometnice.

rpt

– Došla sam praktički na livadu. Tu je bio kolni put. Traktori su tuda vozili na Ratarnu. Nekad je znalo biti takvo blato da, dok je moj sin bio mali i u igri sjeo, više ga nisam vidjela. Znala sam ga nositi na leđima da ne bi blatnjav išao u školu – prisjeća se Barbara, napomenuvši kako je ulica asfaltirana tek osamdesetih.

– Ovakva cesta nije loša, a uz dvorišta imamo i zeleni pojas kakav bismo voljeli da ostane. Ovaj je inače najljepši dio grada, mirno je, a i sve ti je blizu – rekla nam je Barbara, pojasnivši kako gužve znaju biti ujutro, no kako je ostatak dana uglavnom mirno.

– Tu nema nesreća, svađa ili tučnjava. Pretežno svi živimo mirno. Ma raj na zemlji koji ne bih mijenjala ni za što – zaključuje Barbara.

Poslali smo upit gradskoj upravi zna li se više detalja vezanih uz datum početka radova na rekonstrukciji prometnica, a oni su nam odgovorili kako je prvo na redu javna nabava.

– Provedba javne nabave za rekonstrukciju navedene ulice očekuje se u veljači iduće godine, a po provedbi nabave uslijedit će potpis ugovora i početak radova  – stoji u odgovoru iz Grada.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

OČEVID U TIJEKU

Sudarila se dva auta, Honda sletjela u polje kukuruza

PRIPREMA SE NATJEČAJ ZA OBNOVU ULICE KOJA KOLODVOR SPAJA S CENTROM GRADA

Dvosmjerna Starčevićeva s rotorom u dvije faze, novo ruho dobit će i Ivanjska

OLUJNO NEVRIJEME NAPRAVILO VELIKU ŠTETU

Župan donio Odluku o proglašenju prirodne nepogode tuča na području tri općine


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati