Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
dovršeno je kriminalističko istraživanje

Mladić (28) otkupljivao staro željezo i prevario državu za više od 9 tisuća eura

Kriminalistička policija dovršila je istraživanje nad mladićem (28), zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela utaje poreza ili carine, povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

“Sumnja se da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva s područja Koprivničko-križevačke županije od 1. siječnja do 30. lipnja prošle godine, prilikom otkupa sekundarnih sirovina od građana, s ciljem da trgovačko društvo izbjegne plaćanje poreza, propustio obračunati, prijaviti i platiti porez na dohodak od posebnih vrsta imovine u iznosu od 9.383,00 eura, a koja obveza je nastala otkupom sekundarne sirovine”, priopćila je Policijska uprava koprivničko – križevačka.

Pored toga, sumnja se da je 28 – godišnjak u istom razdoblju u poslovnim knjigama trgovačkog društva prikazao manju količinu ukupnog otkupa sekundarnih sirovina od količine koju je dalje isporučio kupcima, dok za razliku količine sirovina nije posjedovao dokumentaciju o stjecanju, te je poslovne knjige vodio na način da je otežana preglednost poslovanja i imovinskog stanja trgovačkog društva.

– Nadalje, sumnja se da je osumnjičeni neistinite otkupne blokove koristio kao istinite, knjižeći ih u blagajničkom dnevniku kao osnov isplate novca iz blagajne trgovačkog društva. Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela utaje poreza ili carine, povrede obveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i krivotvorenja službene ili poslovne isprave protiv osumnjičenika je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao i protiv trgovačkog društva zbog počinjenja kaznenog djela utaje poreza ili carine u svezi povreda Zakona o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela – pojasnila je policija.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Teška prometna nesreća na Podravskoj magistrali, muškarac prevezen u bolnicu

DIREKTORICA SANJA GARAJ MILOŠ I DIZAJNER MARKO HRASTOVEC O NOVOM VIZUALNOM IDENTITETU PODRAVKE

VIDEO “Na logotipu smo u tajnosti radili više od godinu dana i veseli nas pozitivan odjek javnosti”

Obavijest za potrošače

U prehrambenom proizvodu pronašli biljku koja može biti štetna za zdravlje

konkretni planovi za unaprjeđenje visokog školstva u koprivnici

Šest milijuna eura za povezivanje inovacija, znanosti i gospodarstva

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Zapalio se Renault u centru Koprivnice

PROBLEM S KOJIM SE BORI GODINAMA

FOTO Davorka: “Bez maramice ne mogu ni do trgovine, a živim samo 10 minuta od centra”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati