Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Pokušao se izvući

Mladić: “Nemam ništa s tim što je policajac našao na stanici”

Jedan 27-godišnjak iz okolice Ludbrega morat će na kraju ipak platiti kaznu od 130 eura zbog posjedovanja jednog grama marihuane – iako je ovaj predmet morao ići čak i na sud. 

On je optužen da je potkraj lipnja prošle godine u ponoć, na autobusnoj stanici u Sigecu Ludbreškom, posjedovao marihuanu. On se, naravno, branio da to nije njegovo i da nema veze s tim što je policajac pronašao na stanici. 

Ludbreški policajac koji ga je tamo zatekao kazao je kako je u to vrijeme bio vođa ophodnje te je zajedno s još jednim kolegom došao službenim vozilom na autobusnu stanicu u Sigecu Ludbreškom.

– Tamo sam vidio okrivljenog i još jednu mušku osobu, a dolaskom neposredno do okrivljenog i njegovog prijatelja pitao sam posjeduju li predmete kod sebe koji bi mogli biti dio prekršajnog ili kaznenog djela – rekao je policajac i dodao kako je okrivljeni odmah od sebe odbacio jednu PVC vrećicu.

– Pokupio sam je i uzeo. Na pitanje zašto je to učinio i što je to posjedovao, on mi je kazao da je to “ničije”. Sigurno sam vidio da je baš okrivljeni imao u ruci PVC vrećicu, koju je zatim bacio od sebe  – još je jednom rekao policajac. 

Nakon što je obavljeno preliminarno ispitivanje navedene materije koja se nalazila u PVC vrećici, utvrđeno je da se radi o drogi marihuani težine 1 gram.

– Nakon navedenog događaja okrivljeni je odveden u policijsku postaju Ludbreg, a nakon obavljenog obavijesnog razgovora, sastavljanja zapisnika i potvrde o privremenom oduzimanju predmeta, okrivljeni je pušten – doznajemo. 

Sud nije mogao prihvatiti njegovu obranu, tvrdeći kako to što je policajac Dario Novak pronašao iznad cijevi u autobusnoj stanici nije bilo njegovo.

-Pa to je iskonstruirao radi otklanjanja prekršajne odgovornosti i krivnje te proturječi utvrđenom činjeničnom stanju. Inače, za navedeni prekršaj Zakonom je za fizičke osobe propisana novčana kazna od 5000 do 20.000 kuna, međutim, okrivljenik se za počinjeno ne kažnjava ni minimalnom novčanom kaznom propisanom za tu vrstu prekršaja, već se istome novčana kazna primjenom čl. 37. Prekršajnog zakona ublažava jer se utvrdilo da učinjeni prekršaj kritične zgode nije imao teže posljedice – pojasnio je Sud. Ukupna kazna mu je inače 200 eura, no dobio je rok od 30 dana i ako to učini, onda mu je dug samo 130 eura.

FOTO: ilustracija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI