Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Molvarski školarci proveli sedam dana u Portugalu

Učenice Osnovne škole Molve Klara Čerepinko, Doroteja Ivančan i Laura Borozan s učiteljima Zvonimirom Haramijom i koordinatoricom Marijom Halaček u sklopu četvrte mobilnosti Erasmus+ projekta RIVERS boravili su sedam dana u Portu u Portugalu. Zajedno s partnerima iz Portugala, Slovačke, Grčke, Litve i Bugarske Molvarci su učili kako pravilno razvrstavati otpad, osobito metal, staklo i plastiku, a od zaboravljenih majica izrađivali su prekrasne torbe i tako potvrdili važnu formulu za održivost. Tijekom projektnih aktivnosti u Portugalu učenice su predstavile pročistač u Molvama koji je sad u funkciji te su doznale kako se pročišćuju otpadne vode u zemljama partnerima. Učenice su prezentacijom na engleskome jeziku predstavile i Molve . U Portu su obišli tamošnji pročistač otpadnih voda, reciklažno dvorište tvrtke Lipor koja je zadužena za razvrstavanje otpada u tom okrugu Portugala, u zaštićenome su parku naučili prepoznati hrast plutnjak, a u akvariju Sea Life uz ocean upoznali su različite biljne i životinjske vodene vrste, hranili raže i družili se s pingvinima. Poseban je bio doživljaj vožnja brodom rijekom Douro ispod šest različitih mostova od kojih je najpoznatiji most Luis 1. te zalazak sunca uz obalu Atlantskoga oceana.

-Ovim projektom, fokusiranim na održivost i zaštitu okoliša, sudionici ističu važnosti očuvanja prirodnoga okoliša, bioraznolikosti i života koji brine za budućnost – kaže Marija Halaček.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Snimio čitatelj

FOTO U Golu je stigla prva roda!

OPET KOMADIĆI METALA

Lidl povlači popularni prehrambeni proizvod i vraća kupcima novac

KAMO U NEDJELJU?

Ladies night na Bazenima Cerine

TRAŽITE POSAO?

Možda je ovo idealna prilika za Vas!

savjeti koji će vam uskoro trebati

Ovaj kukac može napraviti ogromnu štetu u vrtu, ali postoji način kako ga se zauvijek riješiti

RADOVI U TIJEKU

Građani se idućih mjesec dana neće moći parkirati ispred dječjeg vrtića

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati