Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mongolske borovnice: Naša plantaža ima 950 sadnica i jedna je od najvećih u Hrvatskoj

Obitelj Đurišević iz Virja već se osam godina bavi uzgojem mongolske borovnice, koja od svih sorti ima najbolje zdravstvene učinke, kao i nutritivne vrijednosti. Polako privode kraj ovosezonsku berbu, a kako je većina tog posla obavljena, za očekivati je da će urod iznositi oko 1,5 tona.

Ova je priča objavljena u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Naše sadnice od ove su sezone u punom rodu pa je i berba bila odlična. Naglasak stavljamo na ekološki uzgoj, a sadnice su izuzetno izdržljive i čak podnose mrazove u doba cvatnje. Tako smo i ove sezone prilikom cvjetanja imali mraz, ali je svejedno berba bila dobra – priča nam Ivan Đurišević.

Prije pet godina Đuriševićevi su odlučili povećati uzgoj i to se, ističe Ivan, pokazalo kao dobra odluka.

– Naša plantaža ima 950 sadnica i jedna je od najvećih u Hrvatskoj, što se tiče mongolske borovnice. Ni u jednom trenutku nismo požalili što smo krenuli s uzgojem, niti što smo povećali plantažu jer je zbog svojih zdravstvenih svojstava mongolska borovnica sve traženija pa je i uzgoj isplativ – kaže Ivan Đurišević.

Dosad je obitelj Đurišević bila bazirana na vlastitoj prodaji uroda, a kako je ova sezona bila odlična jer su sadnice u punom plodu, namjeravaju proširiti asortiman svojih proizvoda.

– Dio uroda iskoristit ćemo za smrzavanje i sušenje, a malo ćemo i eksperimentirati s proizvodnjom vina. Proizvodimo i matični sok, kao i džemove i dosad nismo imali problema s plasmanom na tržište. Nadamo se da će tako i ostati s ovim povećanim urodom. Marketinški dio odrađujemo putem društvenih mreža, a i taj nam segment zasad dobro ide – zaključio je Ivan Đurišević.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

PRVO JU JE ZAPEKLA DESNA STRANA GLAVE, A ONDA POČELO SUZITI OKO

VIDEO Nada (66) je doživjela moždani udar, a da toga nije bila niti svjesna

OBAVIJEST POTROŠAČIMA

U popularnom prehrambenom proizvodu otkrivena tvar štetna za zdravlje

Povećanje primanja i datum isplate

HZMO ima važnu obavijest za sve umirovljenike

SALMONELA

U hrani za pse otkrivena opasna bakterija

PRIJEVARA U TIJEKU

HZZO objavio važno upozorenje za umirovljenike!

Upravo objavio HALMED

Iz prodaje se povlači poznati lijek. Sumnja se u njegovu neispravnost


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati