Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
MLADIĆU TRI PRESUDE ZBOG NASILJA

Mrtav pijan maltretirao baku mjesecima! Sud je uvjeren da više neće…

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Jedan je 24-godišnjak prekršajno kažnjen sa 790 eura, a s obzirom na to da je proveo određeno vrijeme u pritvoru, smanjena mu je na 710 eura – zbog nasilja u obitelji i vrijeđanja svoje bake. No, to je tek jedna od tri presude protiv njega zbog višemjesečnog maltretiranja bake.

– On se 18. travnja 2021. oko 20 sati u Sirovoj Kataleni ponovno nasilnički ponašao u obitelji. Pod utjecajem alkohola od 2,79 promila, bez povoda i razloga izvrijeđao je svoju baku: „Ja ću vas sve razbiti, opalit ću te šakom, uzet ću nož“, te je galamio i rekao da će sve porazbijati po kući. To je kod njegove bake izazvalo povredu dostojanstva i uznemirenost – navodi se u presudi i dodaje kako, ako okrivljeni u roku koji mu je određen za plaćanje novčane kazne uplati dvije trećine izrečene novčane kazne, onda mu je dug 473,57 eura.

Inače, za navedeni je prekršaj propisana novčana kazna od najmanje 790 eura ili kazna zatvora u trajanju od najmanje 30 dana.

– Uzimajući u obzir sve okolnosti počinjenja prekršaja, okrivljeniku je izrečena novčana kazna kao u izreci ovog naloga, jer će po ocijeni suda istom biti ostvareni svrha i cilj izricanja prekršajnopravnih sankcija – smatra sud.

Zanimljivo, sud je utvrdio kako je ponovio nasilje u obitelji i odredio mu istu novčanu kaznu s objašnjenjem da bi ona trebala na njega utjecati da ne ponavlja ovakve stvari. Tu je kaznu dobio i zbog događaja mjesec dana ranije.

– On je 5. ožujka 2021. u vremenu od 15 do 21.20 sati u Sirovoj Kataleni opet ponovio nasilničko ponašanje u obitelji, pod utjecajem alkohola od 3,72 promila vikao je i vrijeđao baku: „Je*em ti mater, stara ku*vo, marš van“… – navodi se u drugoj presudi protiv ovog 24-godišnjaka.

Ovaj je mladić protekli tjedan dobio tri nepravomoćne presude za isto nedjelo. Prvo se dogodilo u siječnju 2021. godine. No, tada je dobio kaznu od samo 260 eura. I tamo je u presudi navedeno da bi ga ta kazna trebala „smiriti“. – On se 19. siječnja 2021. oko 23 sata u Sirovoj Kataleni pod utjecajem alkohola od 2,84 promila nasilnički ponašao prema baki, na način da je istu vrijeđao riječima: „Idi u tri pi*de materine, makni se od mene, đubre staro“ – doznajemo u presudi na koju se mladić također može žaliti

FOTO: ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Teška prometna nesreća na Podravskoj magistrali, muškarac prevezen u bolnicu

DIREKTORICA SANJA GARAJ MILOŠ I DIZAJNER MARKO HRASTOVEC O NOVOM VIZUALNOM IDENTITETU PODRAVKE

VIDEO “Na logotipu smo u tajnosti radili više od godinu dana i veseli nas pozitivan odjek javnosti”

Obavijest za potrošače

U prehrambenom proizvodu pronašli biljku koja može biti štetna za zdravlje

konkretni planovi za unaprjeđenje visokog školstva u koprivnici

Šest milijuna eura za povezivanje inovacija, znanosti i gospodarstva

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Zapalio se Renault u centru Koprivnice

PROBLEM S KOJIM SE BORI GODINAMA

FOTO Davorka: “Bez maramice ne mogu ni do trgovine, a živim samo 10 minuta od centra”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati