Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Muke u 21. stoljeću: Hidrant je postavljen, a mi nemamo kako oprati grobove!?

Iako je u Đurđicu još prije dvije godine izgrađena vodovodna mreža, njihovi mještani požalili su se kako i dalje nema priključka kod mjesnog groblja, zbog čega sami moraju nositi svoju vodu kako bi počistili grobna mjesta svojih najmilijih, uz druge potrebe. Hidrant je kod groblja, doduše, postavljen, no iz nekog razloga još uvijek ne postoji priključak kako bi se gradska voda napokon mogla koristiti. Naša je ekipa obišla ovo naselje na području grada Križevaca gdje su nam problem s vodom potvrdili i neki od mještana.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Vodovod su napravili do groblja, ali je nisu pustili. Tamo vodu nikad nismo ni imali, no neki se susjedi već dulje vrijeme pitaju do kada će je morati sami nositi – rekla nam je Zlata Lacković, kojoj to, doduše, ne predstavlja toliki problem budući da im je kuća nedaleko od groblja, napomenuvši pritom kako mještanima koji žive malo dalje itekako predstavlja.

– Cijeli život nosim vodu, no neki je moraju prevoziti u karnistrima u autima – rekli su nam iz obitelji Lacković, napomenuvši kako je poseban problem bio ljeti, kada je zavladala suša.

– Imali smo, sva sreća dovoljno vode, no dio su nam osigurali vatrogasci koji su je vozili u spremnicima – tvrde Lackovići, istaknuvši kako svi mještani nisu tražili da ih se priključi na gradski vodovod.

Pitanje koje se ovdje postavlja jest kako će tek biti iduće godine, budući da bi suša mogla biti veća nego što je sada, slična u drugim naseljima gdje su pojedini stanovnici u potpunosti ostali bez vode.

Podsjetimo, u Đurđicu je 2020. godine izgrađena vodoopskrbna mreža duga 2,8 kilometara. Radove je financirao Grad Križevci, a iznosili su 650 tisuća kuna. Problem s vodovodom na groblju spomenut je i na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća, na kojoj je vijećnik Miroslav Petračija upitao gradsku vlast može li se tamo napraviti priključak. Odgovorio mu je direktor Komunalnog poduzeća  Martin Kozjak, istaknuvši kako sam priključak nije problem izraditi.

-Na svim mjesnim grobljima potrebno je obaviti određene zahvate, a ovo nije nikakav veliki izdatak. Možemo to vrlo brzo napraviti – zaključio je Kozjak.

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI