Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
U NASELJU GORNJE VINE AUTOBUS BI SE TREBAO ČEKATI SAMO NA JEDNOJ STRANI

Na jednoj je strani ceste uređeno stajalište, a na drugoj stablo

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Prije tri godine u križevačkom prigradskom naselju Gornje Vine uređeno je autobusno ugibalište. Autobusno stajalište tada je postavljeno samo na jednoj strani uz državnu cestu prema Guščerovcu i dalje Svetom Petru Orehovcu, dok na drugoj strani stajališta nema. Ondje smo zatekli jednog učenika koji je autobus prema gradu čekao na travnatoj površini, na brdašcu uz cestu ispod stabla. Istaknuo je kako nema puno učenika koji u njegovoj smjeni idu prema gradu, a najveći problem je po zimskim mjesecima, po snijegu i kiši.

– Autobus prema gradu čekam na ovoj strani, ispod stabla na travnatoj površini – rekao je učenik. Dodatno je problematično što je mjesto na kojem je ovaj učenik čekao autobus prema gradu na samom zavoju. Na dosta nepreglednom mjestu na državnoj cesti po kojoj je gust promet i ima puno kamiona, a za odgovor smo se obratili Gradu Križevcima i zanimalo nas je postoji li opcija da se i na toj strani ceste postavi barem nekakvo stajalište. No, pokazalo se da mjesto na kojem je ovaj učenik čekao autobus zapravo i nije službeno stajalište za autobus, jer je prometna regulacija u naselju Gornje Vine riješena na posve drugačiji način. Barem kada je riječ o školskom autobusu.

– U Gornjim Vinama postoji autobusno ugibalište koje je uređeno 2021. godine. Grad Križevci je s Osnovnom školom Ljudevita Modeca dogovorio da školski autobus na toj relaciji vozi kružno kako bi djeca autobus čekala i iz njega izlazila uvijek na istoj strani, odnosno na tom ugibalištu. Što se tiče izgradnje nove stanice, riječ je o velikim ulaganjima budući da ista uključuju izgradnju nogostupa i autobusnog ugibališta koja se ne mogu provesti bez suglasnosti Hrvatskih cesta koje su upravitelj te dionice – ističu iz Grada Križevaca.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

INTERESA ZA KUPNJU ČRNE GORE NEMA

Hrvatske šume smanjile cijenu, ali uzalud. Kultni restoran ponovno ide u zakup

ĐURĐEVAČKI VIJEĆNICI ODLUČILI

Plaće djelatnicima gradske uprave idu gore, onima s visokom stručnom spremom i za 20 posto

VAŽNA OBAVIJEST TRGOVAČKOG LANCA

Konzum iz prodaje povlači suhomesnati proizvod poznate kompanije. Svim će kupcima biti vraćen novac

Nema napretka u pregovorima oko povećanja plaća, i sindikat i osnivač čvrsti u stavovima

Mirenje propalo, odluka o štrajku u križevačkom vrtiću odgođena za petak

DRUŽENJEM U ŠTAGLJU TRI IGRAČICE OPROSTILE SE OD PODRAVKE

Larissa Kalaus odlazi u Mađarsku, Lea Franušić u jaku rumunjsku ligu

PALETA "TLAKAVACA" PALA S TERETNOG VOZILA

VIDEO Betonski opločnici rasuli se po državnoj cesti, policija regulira promet


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati