Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Na Kalniku održan sastanak o brendiranju prigorskih i mađarskih vinskih cesta

Ovaj je tjedan na Kalniku, u okviru projekta ”Cross-border wine routes 2” u Planinarskom domu održan sastanak na temu brendiranja vinskih cesta Križevci-Kalnik-Orehovec i Villány-Siklós na kojemu su sudjelovali hrvatski i mađarski stručnjaci s područja vinogradarstva i vinarstva, turizma i brendiranja.

Sudionicima sastanka uvodno se obratio gradonačelnik Grada Križevaca Mario Rajn, koji je naglasio zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s vinogradarima i vinarima te izrazio potporu daljnjim aktivnostima vezanima uz podizanje prepoznatljivosti vinskih cesta te ulaganjima u brendiranje autohtone sorte Kleščec kao proizvoda Vinske ceste Križevci-Kalnik-Orehovec. Načelnik Kruno Đurec pozdravio je sudionike sastanka ispred Općine Kalnik istaknuvši važnost vinogradarstva i vinarstva te posebno vinskog turizma za Općinu, kao i činjenicu da authotona sorta Kleščec potječe upravo s Kalnika.

O brendiranju sorte Kleščec govorio je profesor Dragutin Kamenjak, viši predavač na Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima, koji je vodio projekt revitalizacije sorte Kleščec kroz dvije faze.

Projekt ”Cross-border wine routes 2” je odobren za sufinanciranje od strane Europske unije u okviru Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. godine, a provode ga glavni korisnik Grad Križevci i projektni partner Tenkes Borvidékfejlesztő Nonprofit Kft. u razdoblju od 01.09.2020. godine do 31.12.2022. godine. Glavni cilj projekta je stvaranje prepoznatljive slike prekogranične regije Mađarska-Hrvatska kao vinske regije kroz daljnji razvoj, pozicioniranje i brendiranje postojećih vinskih cesta Križevci-Kalnik-Orehovec i Villány-Siklós, čime se osigurava porast njihove atraktivnosti i rast turističkih kapaciteta, radi generiranja porasta broja posjetitelja u regiji, produženja njihovog boravka i povećanja potrošnje, a njegova ukupna vrijednost iznosi 399.771,57 EUR.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI