Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Za neke nesreće nije uvijek kriva nepažnja

Na ovoj su cesti česte nesreće: “Koliko god se sporo vozio, nekad ne možeš upravljati vozilom”

Nedavno smo izvijestili o prometnoj nesreći koja se dogodila nedavno na cesti između Carevdara i Kloštra Vojakovačkog, gdje je vozačica zbog neprilagođene brzine izletjela s ceste i završila automobilom u kanalu.

Članak je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Iako je šteta tek materijalna, a vozačica je dobila prekršajnu prijavu, nakon naše objave javili su se sami sudionici navedene nesreće kako bi upozorili javnost na uvjete koji inače vladaju na navedenoj trasi, gdje su ponekad okolnosti takve da se nemoguće prilagoditi uvjetima na njoj.

Odnosno, uzrok prometne nesreće nije uvijek ljudska nepažnja, na navedenoj trasi vjerojatno postoje i infrastrukturni problemi, a na to ukazuju nebrojene nesreće koje se na njoj događaju.

– Ne bježimo od odgovornosti, prekršajno smo i prijavljeni dok policija samo radi svoj posao. No, željeli smo upozoriti kako se radi o vrlo prometnoj cesti, koja je na pojedinim dijelovima kod nekih zavoja opasna sama po sebi, pogotovo u zimskim uvjetima – rekao je za Podravski naš sugovornik, napomenuvši kako je, konkretno u njihovu slučaju, riječ bila o poledici, budući da je do nesreće došlo u ranim jutarnjim satima kada je vozačica išla na posao.

dav

– Cesta je često blatna i prljava zbog radova na pruzi, a to se blato u noći u vrijeme niskih temperatura i smrzne. Kada jednom naiđeš na to, koliko god se sporo vozio, ne možeš se prilagoditi uvjetima na cesti – navodi sugovornik, napomenuvši kako zbog nedostatka brze ceste, koja je očito sve potrebnija, vozači nemaju drugog izbora žele li ići na posao prema Križevcima, ali i općenito dalje, u smjeru Zagreba.

Dodatan problem stvara i stanje na cestama zbog aglomeracije koja je u tijeku u Križevcima, a o čemu smo pisali u nekoliko navrata u nekoliko gradskih kvartova, ali i prigradskim naseljima.

– To nisu uvjeti za vožnju, već mi je nekoliko puta doletio kamenčić koji mi je razbio šajbu, a morao sam mijenjati i druga stakla na prozorima koja su mi se u jednom trenutku jednostavno raspala – zaključuje sugovornik.

FOTO: Arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Gori obiteljska kuća, vatrogasci i policija na mjestu događaja

UMALO NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA KOD ĐURĐEVCA

Umirovljenik se teško zarezao motornom pilom po vratu. U štaglju ga pronašla prestravljena supruga

NAJBOLJI IGRAČ SLAVENA O BUDUĆNOSTI

Mioč: “Pregovaramo, sve će se znati uskoro”

Obavijest potrošačima

Popularni prehrambeni proizvod povlači se s tržišta. Moguća je prisutnost plastike

VEĆ MJESEC DANA NE OBILAZI TEREN

Zapošljava se vozač Bibliobusa koji će kroz mjesec dana voziti i potpuno novo vozilo

GRADONAČELNIK JAKŠIĆ POTVRDIO NA RKC-U

Doznajemo kolika će uskrsnica biti isplaćena umirovljenicima

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati