Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
RASPISAN NATJEČAJ ZA NAPUŠTENA I SLOBODNA GROBNA MJESTA

Na prodaju 187 grobnih mjesta, cijena od 147 do čak 3.100 eura

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Iako se koprivničko groblje svako malo širi pa se stječe dojam da na njemu više nema mjesta, natječaj koji je ovih dana raspisao GKP Komunalac pokazao je da to baš i nije istina. Naime, u Koprivnici i prigradskim naseljima ovih se dana prodaje veliki broj napuštenih grobnih mjesta, a uglavnom se radi o grobnicama s jednostrukim, dvostrukim i trostrukim okvirima. Uz njih na prodaju je i šest kazeta za urne, ali one su dostupne samo u Koprivnici. Da budemo precizniji, prodaje se ukupno 187 grobnica, a 82 se nalaze na koprivničkom gradskom groblju, koje je, logično, cjenovno i najskuplje. Primjerice, najjeftinije mjesto košta 702 eura, a radi se o kazeti za urnu. Za najjeftiniji grob s jednostrukim okvirom budući vlasnik će izdvojiti 763 eura, dok najskuplje grobno mjesto stoji čak 3109 eura i riječ je o grobnici s dvostrukim okvirom. Općenito gledano, najviše koprivničkih napuštenih i slobodnih grobnih mjesta stoji između 1000 i 2000 eura.

Veliki broj grobnica, njih 56, prodaje se i u Reki. Cijene su tamo dosta povoljnije, a najjeftinije mjesto možete uzeti već za 147 eura. To je općenito najjeftinije grobno mjesto od svih 187, koliko ih je u prodaji. U kakvom je stanju nismo sigurni, no znamo da je riječ o jednostrukom okviru. U Jagnjedovcu se prodaje 26 grobnica od 178 do 470 eura, u Herešinu ih je 15 od 277 do 920 eura, a i u Bakovčici je dostupno 11 napuštenih grobnica, koje su prilično povoljne, od 205 do 607 eura. Jasno, cijena svih grobnica ovisi o veličini, ali i lokaciji na kojoj se nalazi. Grobna mjesta na korištenje se prodaju na neodređeno, a ponude se dostavljaju na adresu Komunalca do 19. lipnja u 12 sati. Kako su naglasili, u slučaju da više osoba istovremeno iskaže interes za kupnju istog grobnog mjesta s istom ponuđenom cijenom, Uprava groblja organizirat će javno nadmetanje.

FOTO arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Ljeti je u sobi 35, zimi 15 stupnjeva, tvrdio da hranu mora gutati na silu

Ubojica iz Križevaca žalio se na loše uvjete u Lepoglavi. Sad mora platiti 2.000 eura sudskih troškova

KATICA I ANDRIJA PROSLAVILI DIJAMANTNI PIR

VIDEO “Naše prijateljstvo od ranog djetinjstva u mladosti je preraslo u ljubav”

klub i igrači bez njih ne bi mogli funkcionirati

Toni, Gašo i Roki Slavenovi su ljudi iz sjene, njih ne vidite i ne čujete, a rade veliki posao


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati