Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
"One Sun Connecting North and South"

Na tri gradske škole gradit će se fotonaponske elektrane

Na gradskim školama OŠ “Braća Radić”, OŠ “Antun N. Gostovinski” i COOR Podravsko sunce kreće izgradnja fotonaponskih elektrana. Prošli ponedjeljak, 27. ožujka, u Gradskoj vijećnici Grada Varaždina potpisani su ugovori o građenju te nadzor građevinskih radova na fotonaponskim elektranama u tri grada i osam općina vrijedni preko milijun eura. Uz gradonačelnika Grada Varaždina, Nevena Bosilja, ugovore su potpisali gradonačelnici gradova Koprivnica i Ludbreg te načelnici općina Vidovec, Ljubešćica, Legrad, Ferdinandovac, Đelekovec, Novigrad Podravski, Virje te predstavnici Geotehničkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Regionalne energetske agencije Sjever. Nakon svečanog potpisivanja novinarima se obratio i Mišel Jakšić, gradonačelnik Grada Koprivnice. 

– Gradovi Koprivnica i Varaždin kao veliki partneri suradnjom kroz Regionalnu energetsku agenciju godinama stvaraju mijenje koliko je bitno voditi brigu o okolišu i energetskim interesima. Bitno je da zajedno radimo ne samo promociju nego i velike projekte. Sada vidimo koliko nam je regionalna energetska agencija važna i koliko je bitno bilo objediniti sve ove gradove i općine, rekao je gradonačelnik Jakšić.

Ravnatelj agencije Ivan Šimić pojasnio je da će se u sklopu projekta instalirati 28 elektrana ukupne snage 850 kilowata i najavio da će kroz pet mjeseci elektrane početi proizvoditi struju. “One Sun Connecting North and South” je naziv ovog cijelog projekta koji je usmjeren na povećanje proizvodnje električne energije iz energije sunca i jačanje suradnje između hrvatskih i norveških subjekata javnog i privatnog sektora i akademske zajednice, a vrijednost projekta je 1.004.000 eura od čega je 85% iznosa bespovratno.

FOTO: Grad Varaždin

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

VIDOVO U PITOMAČI

FOTO/VIDEO Matija Cvek bacio u trans obožavateljice

PODRAVINO MOJA MILA

FOTO Vidovo se slavi i s tradicijskim podravskim pjesmama

PERKOVIĆ, ŠARLIJA I KESER 'DIGLI SIDRO'

FOTO Tri ‘senatora’ rekla zbogom Miklinovcu, klub uzvratio lijepom gestom

U ORGANIZACIJI SREDNJE ŠKOLE STJEPANA SULIMANCA

FOTO Izloženi oldtimer traktori i poljoprivredna mehanizacija

KOCKICE PREPLAVILE GLAVNI GRAD NJEMAČKE

FOTO/VIDEO Vatrene u Berlinu bodri 100.000 navijača, među njima i brojni Podravci

50 godina mature koprivničkih gimnazijalaca

“Nekadašnje kolege iz razreda i dalje su iznimno povezani, nalaze se kad god uhvate priliku”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati