Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
"One Sun Connecting North and South"

Na tri gradske škole gradit će se fotonaponske elektrane

Na gradskim školama OŠ “Braća Radić”, OŠ “Antun N. Gostovinski” i COOR Podravsko sunce kreće izgradnja fotonaponskih elektrana. Prošli ponedjeljak, 27. ožujka, u Gradskoj vijećnici Grada Varaždina potpisani su ugovori o građenju te nadzor građevinskih radova na fotonaponskim elektranama u tri grada i osam općina vrijedni preko milijun eura. Uz gradonačelnika Grada Varaždina, Nevena Bosilja, ugovore su potpisali gradonačelnici gradova Koprivnica i Ludbreg te načelnici općina Vidovec, Ljubešćica, Legrad, Ferdinandovac, Đelekovec, Novigrad Podravski, Virje te predstavnici Geotehničkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Regionalne energetske agencije Sjever. Nakon svečanog potpisivanja novinarima se obratio i Mišel Jakšić, gradonačelnik Grada Koprivnice. 

– Gradovi Koprivnica i Varaždin kao veliki partneri suradnjom kroz Regionalnu energetsku agenciju godinama stvaraju mijenje koliko je bitno voditi brigu o okolišu i energetskim interesima. Bitno je da zajedno radimo ne samo promociju nego i velike projekte. Sada vidimo koliko nam je regionalna energetska agencija važna i koliko je bitno bilo objediniti sve ove gradove i općine, rekao je gradonačelnik Jakšić.

Ravnatelj agencije Ivan Šimić pojasnio je da će se u sklopu projekta instalirati 28 elektrana ukupne snage 850 kilowata i najavio da će kroz pet mjeseci elektrane početi proizvoditi struju. “One Sun Connecting North and South” je naziv ovog cijelog projekta koji je usmjeren na povećanje proizvodnje električne energije iz energije sunca i jačanje suradnje između hrvatskih i norveških subjekata javnog i privatnog sektora i akademske zajednice, a vrijednost projekta je 1.004.000 eura od čega je 85% iznosa bespovratno.

FOTO: Grad Varaždin

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

"ZA SEDMI SAM ROĐENDAN UMJESTO IGRAČAKA DOBIO DVA ŽENSKA JANJETA"

VIDEO: Tomo Kišiček, najbolji uzgajivač romanovskih ovaca u Hrvatskoj otkriva kako je sve počelo

STRAŠAN ZLOČIN U CENTRU GRADA ŠOKIRAO KOPRIVNIČANCE

FOTO Osumnjičeni za razbojništvo u pritvoru, vlasnika ljekarne oštetili za 30 tisuća eura

DETALJI SUDARA U ĐURĐEVCU

FOTO Dvije osobe ozlijeđene u prometnoj nesreći, jedna teško

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Težak sudar, dvije osobe prevezene u bolnicu

novo raskrižje stvara brojne probleme

FOTO “Živimo u opasnosti, ne možemo u svoje dvorište!”

IZGRAĐEN S VELIKIM MANAMA

FOTO Novi je most opasan za promet, posebice za bicikliste i pješake

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI