Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Na Vladu iz Koprivnice pala vrata, stradao pa dobio otkaz – sad ima razlog za zadovoljstvo

Vlado iz Koprivnice, tada zaposlenik jednog ovdašnjeg poduzeća, doživio je ozljedu na radu u njihovu salonu u Zagrebu. Prilikom istovara s kamiona na njega su pala PVC balkonska vrata te je pao na zemlju i dobio teške tjelesne ozljede.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Općinski sud u Koprivnici donio je presudu u korist tužitelja te je firmi dosuđeno da nadoknadi štetu na ime imovinske i neimovinske štete u iznosu 20.023 eura. Presuda je još uvijek nepravomoćna pa je za očekivati da će se ova podravska firma ponovo žaliti. 

Imao je Vlado, navodi se u presudi, trajne posljedice s obzirom na to da fizički više nije mogao raditi niti odlaziti na posao već se nalazio na dugotrajnom bolovanju. Uslijed svega pogoršalo mu se i psihičko stanje te su mu po završetku bolovanja u firmi dali otkaz. Iz nalaza i mišljenja liječničkih vještaka tijekom sudskog postupka vidi se kako mu je uslijed svih posljedica „došlo da se ubije“, a kad o tome svemu sam govori, kako je naveo: plače, tjeskoban je i anksiozan.

Uslijed svega odlučio je podnijeti tužbu radi naknade štete protiv svog tadašnjeg poslodavca zbog povrede prava osobnosti uzrokovane dobivenim ozljedama na radu. Tijekom sudskog postupka firma je pokušala osporiti da je doživio nezgodu na radu prilikom istovara PVC stolarije u izložbenom salonu njihove poslovnice u Zagrebu 2012. godine. Negirali su svoju odgovornost za štetu koja je nastala njihovu radniku i svu krivnju usmjerili upravo na njega samog.

– Morao je biti upoznat na koji se način obavlja siguran rad na utovaru i istovaru PVC stolarije kao i o načinu povezivanja PVC elemenata na kamion – rekli su.

Dodali su kako ni nije bio upućen na istovar, već na ugradnju PVC stolarije na drugoj lokaciji te je tako na svoju ruku kao vozač kamiona odlučio istovariti PVC stolariju u salonu u Zagrebu.

Inače, u ovom postupku 2016. već je donesena presuda kojom je tužba usvojena u cijelosti, međutim, povodom žalbe firme Županijski sud vratio je postupak ponovno na prvostupanjsko suđenje. Vlado je ispričao sudu ipak malo drugačiju priču te naveo kako su dio PVC stolarije trebali ugraditi kod kupca, dok je drugi dio trebalo istovariti u salonu u Zagrebu, a kako ih kupac, gdje je trebalo ugraditi prozore, nije dočekao na lokaciji, naloženo im je od strane komercijalista zaposlenog kod tuženika da se sva roba istovari u Zagrebu u njihov izložbeni salon. Tužiteljev iskaz potvrdio je djelomično i svjedok koji je s njim toga dana i radio istovar te nadodao kako je tijekom istovara vjerojatno došlo do destabilizacije kamiona prilikom čega se nagnuo na jednu stranu te su prozori pali na Vladu.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI