Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
PROSLAVLJEN DAN OPĆINE RASINJA I BLAGDAN SVETOG KRIŽA

Načelnik Kolman: Uskoro će cijela općina biti pokrivena vodovodnom mrežom, pazimo na ujednačen razvoj svih naselja

Obilježavanje Dana Općine Rasinja i ove je godine obilovalo različitim događanjima, u čiju su se organizaciju uključile različite udruge. Tako da je sadržaja bilo za sve one koji su odlučili doći na jednu od manifestacija. Proslava je započela već prošlog petka, kada je održana 14. izložba vina u Društvenom domu u Subotici Podravskoj u organizaciji udruge „Grozdek“. Šampion izložbe vina „Grozdek 2024.“ bio je rajnski rizling Josipa Banjkovca iz Hrženice, a graševina obitelji Vražić izabrana je za načelnikovo vino. Sljedećeg je dana, u Centru za kulturu, tradiciju i edukaciju, predstavljena brošura „Biljke rasinjskog kraja“ autorice Ane Mlinarić. Udruge Općine Rasinja su za praznik rada na štandovima u parku iza Vatrogasnog doma u Rasinji svojom obilnom ponudom hrane, pića i kolača tradicionalno organizirale veliko narodno veselje. Tako su se u organizaciju proslave uključili članovi Lovačkog društva „Vepar“ Veliki Poganac , Udruge vinara i voćara „Grozdek“ iz Subotice Podravske, Ribolovnog društvo „Švelec“ iz Rasinje. Također, uključili su se i lovci iz Lovačkih udruga „Zec“ Kuzminec i „Vepar“ Rasinja, ali i vinogradari iz udruge „Soviljnjak“. Aktivna je bila i Rasinjska udruga mladih kao i Vatrogasna zajednica Općine Rasinja. Sudjelovali su i nogometaši iz NK „Sabaria“ i NK Rasinja, kao i umirovljenici iz Matice Općine Rasinja. Istaknula se i učenička zadruga OŠ „A. Palmović“ iz Rasinje te Udruga žena iz Subotice Podravske kao i Udruga žena i djevojaka „Hrvatska duša“ iz Rasinje te Udruga žena iz Koledinca. Svoj doprinos dali su i članovi ribolovnog društvo „Karas“ Kuzminec te članice Udruge žena i djevojaka „Napredna žena“ iz Velikog Poganca. Članice Crvenog križa Rasinja također su se potrudile uveličati događaj, baš kao i vatrogaskinje i vatrogasci Vatrogasne zajednice, jedne od najaktivnijih udruga s područje općine. Središnji događaj proslave bio je svečana sjednica Općinskog vijeća, gdje se moglo čuti da je prošlih godinu dana bio možda i najzahtjevniji period u 31 godini postojanja općine. Predsjednik Općinskog vije    ća Zvonimir Fajfarić podsjetio je da je općina Rasinja jedna od teritorijalno najvećih na području Koprivničko-križevačke županije te da je cilj općinskog vodstva ravnomjeran razvoj općina.

– Na području općine ima preko 200 kilometara nerazvrstanih cesta koje uspijevamo održavati. Pri kraju je i izgradnja vodovoda i kanalizacije u najvećim naseljima Subotici Podravskoj i Rasinji. Veseli nas i izgradnja vodovoda u gornjem dijelu općine. Boljitku života svakako doprinose i udruge, a ima ih preko 30 – naveo je Zvonimir Fajfarić. Načelnik općine Danimir Kolman također je naveo da je projekt aglomeracije jedan od najvećih u povijesti općine. Istaknuo je i dovršetak sportske dvorane kao projekt koji je od iznimne važnosti.

Načelnik Danimr Kolman najavio je nastavka komunalnog opremanje općine

– Izgradnja dvorane je nešto što smo čekali 20 godina, a ispostavilo se da je ovaj objekt jedna funkcionalna cjelina koja je u potpunosti iskorištena. Tu se moram zahvaliti županiji, jer bez njihove pomoći to ne bi uspjeli ostvariti. Također, projektom aglomeracije, ali i nastavkom izgradnje vodovodne mreže, područje cijele općine za dvije će godine biti pokriveno vodovodnom mrežom. To je iznimno važno za stočarstvo, jer u našoj je općini ono još uvijek jako. Također radimo i na asfaltiranju cesta, a trenutačno je aktualni projekt ceste prema Grabičanima. Radi se o dionici od 4,5 kilometra, a to ćemo završiti ove godine, kao i cestu Prkos-Vrhovec koje spaja dvije općine, Rasinju i Sokolovac, a za sljedeću godinu ostat će nam cesta kroz Grbaševa – naveo je Danimir Kolman. Kao kapitalni projekt na području općine najavljena je i obnova dvorca Inkey, kojim će se ta građevina u ruševnom stanju pretvoriti u moderni turistički centar koji bi trebao biti lokomotiva razvoja i turizma na ovom području, a upravo je raspisivanje natječaja za radove najavio i župan Darko Koren.

Proslava dana općine bila je i prilika i za nagraditi zaslužene mještane te kolektive. Tako je Zlatnu plaketu Općine Rasinja za poticanje zdravog života primila Estera Rac. Plaketa je dodijeljena i Slavici Samoborec za humanost i dugogodišnji rad u Domu zdravlja, ambulanti Rasinja. Zlatnu plaketu primio je i Vjekoslav Kuharić, za izniman rad i zalaganje u vatrogasnoj i društvenoj zajednici. Pjevački zbor Udruge umirovljenika Rasinja također je nagrađene plaketom. Župan Darko Koren primio je zlatnu plaketu uime Koprivničko-križevačke županije za doprinos ukupnom razvoju općine.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

INTERESA ZA KUPNJU ČRNE GORE NEMA

Hrvatske šume smanjile cijenu, ali uzalud. Kultni restoran ponovno ide u zakup

ĐURĐEVAČKI VIJEĆNICI ODLUČILI

Plaće djelatnicima gradske uprave idu gore, onima s visokom stručnom spremom i za 20 posto

VAŽNA OBAVIJEST TRGOVAČKOG LANCA

Konzum iz prodaje povlači suhomesnati proizvod poznate kompanije. Svim će kupcima biti vraćen novac

Nema napretka u pregovorima oko povećanja plaća, i sindikat i osnivač čvrsti u stavovima

Mirenje propalo, odluka o štrajku u križevačkom vrtiću odgođena za petak

DRUŽENJEM U ŠTAGLJU TRI IGRAČICE OPROSTILE SE OD PODRAVKE

Larissa Kalaus odlazi u Mađarsku, Lea Franušić u jaku rumunjsku ligu

PALETA "TLAKAVACA" PALA S TERETNOG VOZILA

VIDEO Betonski opločnici rasuli se po državnoj cesti, policija regulira promet


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati