Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
BOGATIM PROGRAMOM OBILJEŽEN DAN OPĆINE KOPRIVNIČKI IVANEC

Načelnik Zoran Vrabelj: Vrtić smo izgradili, školu počinjemo graditi, a djece je sve više

Izuzetno bogatim i šarolikim programom proslavljen je Dan općine Koprivnički Ivanec i blagdan Sv. Ivana Krstitelja. Program je započeo još prošlog vikenda, kada je obilježen Dan branitelja općine Koprivnički Ivanec i obilježavanjem 25. obljetnice postojanja UHDVDR Općine Koprivnički Ivanec, ali i 50 godina postojanja Udruge žena „Srca Kunovca“. Održano je i općinsko vatrogasno natjecanje te pokazna vježba sustava civilne zaštite. Ovog vikenda događanja su počela uz ribičko druženje u Pustakovcu, a nastavljena su nogometnim turnirom djece na igralištu Dol. Naravno, bilo je tu i glazbenih događaja. Ove je godine, uz svečanu sjednicu Općinskog vijeća, središnji događaj bio otvorenje novog dječjeg vrtića u Koprivničkom Ivancu. Ovaj projekt, vrijedan 1,5 milijuna eura, ostvarenje je dugogodišnje želje mještana općine, ali i općinske uprave.

– Upravo nam je ovo bilo u fokusu proteklih godinu dana, djeca, škola, vrtići i podizanje pedagoškog standarda. Uglavnom, briga za najmlađe stanovnike naše općine – naveo je Zoran Vrabelj, načelnik općine Koprivnički Ivanec. Naravno, sljedeći veliki projekt je izgradnja nove osnovne škole, što je sljedeća zadaća koju općinska uprava, zajedno sa županijom, mora realizirati. Kako stvari stoje, to će se i dogoditi. Idejni projekt je izrađen, a u tijeku je nabava za glavni projekt.

– Planiramo da bi radovi krenuli u proljeće iduće godine. Također, odlučili smo se i za proširenje projekta kojeg financira Ministarstvo. Načelni je dogovor da bi općina i županija zajednički financirale dvodijelnu sportsku dvoranu, jer država financira samo jednodijelnu – naveo je Vrabelj.

 Da su ulaganja u infrastrukturu vezanu uz škole i vrtiće opravdana pokazuje i činjenica da su roditelji za novu predškolsku godinu prijavili čak 39 mališana za upis u vrtić, a to je brojka koja davno nije bila tako visoka. Općinski vrtić tako će pohađati čak 95 djece, što čini do kraja popunjene kapacitete novog i od prije postojećeg vrtića, pokraj kojeg će uskoro niknuti novo dječje igralište. Što se tiče demografije, općinsko vijeće donijelo je i odluke o donošenju programa pripomoći kod kupnje i rekonstrukcije obiteljskih kuća, i to do iznosa od 3,5 tisuće eura. Također, izglasan je i plan „općinskog APN-a“, a tim se programom ljudima do 45 godina koji nemaju riješeno stambeno pitanje subvencionira stambeni kredit i to u iznosu od 100 eura. Također, veći su iznosi za uskrsnice i božićnice za umirovljenike.

– Uvijek smo gledali i na socijalni i demografski aspekt. Upravo su ove mjere tako postavljene da pomažemo svim mještanima bez obzira na dob – naveo je načelnik Vrabelj. Uz navedene kapitalne projekte, uskoro će se krenuti i u građenje još jednog vrlo vrijednog objekta ili točnije rečeno milijun eura vrijednog kompleksa i to u naselju Goričko. Općini je odobren projekt, i to za financiranje od 100 posto, u kojem je predviđena gradnja sportskog objekta te dječjeg atletskog i teniskog igrališta. Nabavit će se i električni bicikli te izgraditi punionica za njih, ali i vatrogasni poligon.

– Radi se o gotovo samodostatnom objektu, jer su na krovu solarne ploče, a prikuplja se i kišnica koja se ponovo upotrebljava za navodnjavanje zelenih zidova, što je još jedna posebnost – istaknuo je čelni čovjek općine Koprivnički Ivanec. Što se tiče sportskih objekata, saniran je teren NK Sloga, a ubrzo se planira i izgradnja sustava navodnjavanja. Naravno, treba napomenuta da je dovršen i sportski objekt u Kunovcu. Nije bilo bez aktivnosti ni u poduzetničkoj zoni, gdje je uspješna tvrtka Mautner kupila zemljište za 230.000 eura i gdje se planira, između ostalog, i pogon za preradu žitarica. Mnogo je rađeno i u prometnoj infrastrukturi pa je tako realizirana izgradnja pješačko-biciklističke staze u Ulici braće Radić. Također, ŽUC je 100 posto financirao rekonstrukciju Ulice Matije Gupca i Radićeve ulice, a ti će se radovi i nastaviti. U planu je planu i zacjevljenje Vinogradske ulice prema Kunovcu. Cilj je ovu prometnicu učiniti sigurnijom za promet, a u Kunovcu će se ići i u rekonstrukciju Jelačićeve.

U Pustakovcu će se pak napraviti dječje igralište i ići će se u rekonstrukciju sportske infrastrukture, a u planu je i izgradnja kanalizacijske mreže. Do kraja godine pokušat će se riješiti problem s prostorima za udruge i zgradom koja je za bivše vlasti napravljena bez odgovarajuće dokumentacije te je kao takva predstavljala veliki problem jer se nalazi na istoj čestici kao i Društveni dom, što koči bilo kakav mogući projekt obnove. Program proslave nastavit će se i ovaj tjedan. Sveta misa u povodu blagdana Sv. Ivana Krstitelja, zaštitnika općine, bit će proslavljena u istoimenoj crkvi. Manifestacija „Dani cvijeća“ u organizaciji Udruge žena „Ivanečko srce“ na rasporedu je u subotu. Završetak programa obilježit će se proslavom 90. obljetnice postojanja DVD-a Botinovec ove nedjelje.

– Ovom prilikom želio bih svim mještankama i mještanima čestitati Dan općine Koprivnički Ivanec, blagdan Sv. Ivana Krstitelja, ali i imendan svim Ivanama i Ivanima – zaključio je Zoran Vrabelj.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Ljeto na zrinskom je počelo

VIDEO Prepun centar Koprivnice pjeva s Tonyjem u glas

jaka provjera pred put u austriju

FOTO Jelić Balta se raspucao protiv BiH viceprvaka, Zrinjski, ipak, ostao neporažen

MATURALNA VEČER

FOTO/VIDEO Maturanti zablistali u svečanim modnim izdanjima


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati