Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Nada ogorčena na općinu: Mjesecima nisu u stanju zamijeniti jednu svjetiljku!

Nada Dretar iz Kamenice, naselja na području općine Sokolovac, već četiri mjeseca bezuspješno traži da se promijeni LED svjetiljka na stupu javne rasvjete nasuprot njene kuće. Svjetiljka, kaže ona, u večernjim satima stalno treperi, što joj stvara velike probleme.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Sve do pola noći, kad se rasvjeta u potpunosti gasi, ne mogu spavati. Prozor sobe je nasuprot svjetiljke, a sad u ljetnim mjesecima ne mogu zatvoriti prozor i spustiti roletu, a stalno treperenje svjetiljke mi smeta i nikako ne mogu zaspati dok se skroz ne ugasi. Sad mi je u neku ruku dobro da Općina štedi na rasvjeti pa se gasi u pola noći. Da svijetli do jutra ne bih mogla oka sklopiti, no i ovako mi je predugo čekati pola noći – žali se Nada Dretar.

Svjetiljka, dodaje ona, zasigurno nije skupa pa je ogorčena što mjesecima nije postavljena nova. U više je navrata komunalnom redaru prijavila kvar na javnoj rasvjeti, no ni to nije urodilo plodom.

-Stvarno je žalosno ako Općina nema novca za jednu svjetiljku. Sad u ljetnim mjesecima ne možemo sjediti ni na terasi jer nas sve iritira to stalno treperenje. Više ne znam kako da riješim svoj problem pa sam odlučila i javno ukazati na odnos Općine prema stanovnicima jer je postavljanje nove svjetiljke zapravo mizerna investicija – zaključila je Nada Dretar.

Vlado Bakšaj, načelnik Općine Sokolovac, ističe kako osobno nije upoznat sa zahtjevom Nade Dretar, ali ističe da se u takvim slučajevima čeka da se nakupi popravak nekoliko svjetiljki jer je sam izlazak na teren ovlaštene službe dosta skup.

– Na području naše općine čak su 32 naselja i još puno zaseoka i nastojimo svima maksimalno izaći u susret. Uskoro će biti provedeni popravci na javnoj rasvjeti gdje je to potrebno, uključujući i Kamenicu. Da o svim naseljima jednako vodimo brigu potvrđuje i činjenica da će u Kamenici uskoro krenuti i izgradnja vodovodne mreže te asfaltiranje jednog dijela ceste – kaže Vlado Bakšaj.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

TEŠKA PROMETNA NESREĆA U KRIŽEVCIMA

Auto završio na krovu, vozač i putnici odšetali s mjesta događaja. Jedan teško ozlijeđen

MEĐIMURSKI PODUZETNIK ČEKA NOVI GUP

Garaže vile Lendvaj se uskoro ruše, zgrada i dalje na čekanju

brza intervencija đurđevačkih vatrogasaca

FOTO U Đurđevcu se zapalio automobil, gasili ga vatrogasci


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati