Nagrađeni najbolji križevački učenici

U velikoj dvorani Hrvatskoga doma održan je prijem za učenike osnovnih i  srednjih škola koji su svih 8, odnosno četiri razreda, zaključno sa školskom godinom 2021./2022., završili s općim uspjehom 5.0, kao i učenike i njihove mentore, koji su u prošloj školskoj godini osvojili jedno od prva tri mjesta/nagrade na državnim natjecanjima ili su sudjelovali na državnom natjecanju, susretu ili smotri. Nagrađeno je ukupno 35 učenika odlikaša osnovnih i srednjih škola.

Nagrađeni su i osvajači jednog od prva 3 mjesta/nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima i smotrama: ukupno 9 učenika osnovnih škola i glazbene škole, i dvije učenice srednjih škola s područja Križevaca (pojedinačno i ekipno), s njihovim mentorima. Osim novčanih nagrada, Grad Križevci je za sve nagrađene osigurao i majice povodom stečenog certifikata Grad za mlade.

Financijska sredstva za nagrađene u iznosu od 33.400 kuna osigurana su u gradskom proračunu, po 500 kuna za učenike osnovnih i četverogodišnjih srednjih škola te za učenike i njihovih mentore koji su osvojili jedno od prva tri mjesta ili su sudjelovali na državnim i međunarodnim natjecanjima i smotrama, i to za prvo mjesto s iznos od 1.000 kuna, za drugo 750 i za treće 500 kuna, dok je za njihove mentore osigurano 500 kuna. Po 300 kuna dobili su učenici i mentori koji su sudjelovali na državnim i međunarodnim natjecanjima i smotrama na kojima se ne rangira od 1-3. mjesta, te jedna ekipa (duo) za osvojenu 2. nagradu u iznosu od 1.200 kuna.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI