Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Mihovil se bavi izradom jedinstvenih crteža, slikovnica i karikatura

NAGRADNA IGRA Osvojite izradu originalne karikature

Mihovil Maloča iz Koprivnice izrađuje jedinstvene slikovnice, crteže, karikature i druge vrste digitalne umjetnosti. Kako ima iskustva rada u dizajnu otprije, nakon nekoliko godina promišljanja Mihovil je odlučio otvoriti svoj obrt, Everlong Memories, a ideju je započeo upravo sa slikovnicama:

– Htio sam raditi priče u kojima su glavni likovi članovi neke obitelji. Htio sam ovjekovječiti i ilustrirati neke anegdote i avanture koje su proživjeli ili ih pak smjestiti u neku sasvim novu priču, sve u nadi da klinci budu izvan sebe od sreće kad se ugledaju kao glavnog lika priče – priča nam Mihovil, napomenuvši kako slikovnice ne radi samo za djecu, već i za odrasle.

Članak je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

– Uz slikovnice radim i ilustracije poput portreta i karikatura, te grafički dizajn. Na kraju su se karikature iskazale kao top proizvod te zadnjih godina najviše radim na njima – napominje Mihovil.

Crteže radi u računalnom programu, i to prema fotografijama koje mu klijenti ustupe. Ilustracije na uvid svojim klijentima daje i prije isporuke finalnog proizvoda, kako bi na vrijeme mogao napraviti i sve eventualne prepravke i promjene. Time pokazuje kako mu je zadovoljstvo klijenata na prvom mjestu. Iako kaže da nema neki svoj specifičan stil, ima određene izvore inspiracija, od kojih su najzastupljeniji drugi digitalni umjetnici. Koliko misli na svoje klijente dokazuje i na primjeru narudžbe koja se na kraju nije realizirala:

– Javila mi se jedna djevojka sa željom da ilustriram naslovnicu autobiografije koju piše te da ujedno budem i izdavač. No, shvatio sam da je u projekt ušla neupućena i lakovjerna. Bilo mi ju je žao tako da sam joj dao sve informacije u vezi izdavanja knjige te savjetovao što bi bilo najbolje i najisplativije za nju – priča nam Mihovil, napomenuvši kako je na kraju odustala od projekta.

– Još je sreća da se javila meni. Netko drugi bi možda iskoristio njezinu naivnost i oderao je za apsurdnu svotu – ističe.

Osim što radi posao koji voli, Mihovil pjeva u bendu iLLeagle, nastupa i u solo projektu svirajući gitaru, a dugi niz godina bavio se i glumom, kojoj se uskoro planira vratiti, kao i sportskom penjanju koje je palo u drugi plan tijekom pandemije. Iako se o otvaranju obrta dugo premišljao, zbog straha, na kraju je presudila prijateljica koja ga je dobro „našpotala“.

– Frendica se dobro izderala na mene jer je vidjela da sam sve informacije prikupio i da nemam razloga za odgađanje i da nepotrebno paničarim. Doslovno mi je naredila da idući dan odem pokrenuti postupak. Tako je i bilo. Čitav postupak koji inače traje mjesecima odradio sam u 2 tjedna i Everlong je ugledao svjetlo dana – zaključuje Mihovil, istaknuvši kako, s tehničkog aspekta, samo vođenje obrta i nije toliko problem, dok veći izazov leži u održavanju motivacije u vremenu u kojem se broj narudžbi prorijedi.

NAGRADNA IGRA:

Osvojite izradu karikature jedne osobe po želji, za što vam je potrebno lajkati Facebook stranice Podravskog lista i Everlong Memories, a ispod naše objave na Facebooku morate tagirati najmanje dvije osobe. Sretnog dobitnika proglašavamo u ponedjeljak, 20. veljače u popodnevnim satima.

FOTO: Ustupio Mihovil Maloča

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI