Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Mihovil se bavi izradom jedinstvenih crteža, slikovnica i karikatura

NAGRADNA IGRA Osvojite izradu originalne karikature

Mihovil Maloča iz Koprivnice izrađuje jedinstvene slikovnice, crteže, karikature i druge vrste digitalne umjetnosti. Kako ima iskustva rada u dizajnu otprije, nakon nekoliko godina promišljanja Mihovil je odlučio otvoriti svoj obrt, Everlong Memories, a ideju je započeo upravo sa slikovnicama:

– Htio sam raditi priče u kojima su glavni likovi članovi neke obitelji. Htio sam ovjekovječiti i ilustrirati neke anegdote i avanture koje su proživjeli ili ih pak smjestiti u neku sasvim novu priču, sve u nadi da klinci budu izvan sebe od sreće kad se ugledaju kao glavnog lika priče – priča nam Mihovil, napomenuvši kako slikovnice ne radi samo za djecu, već i za odrasle.

Članak je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

– Uz slikovnice radim i ilustracije poput portreta i karikatura, te grafički dizajn. Na kraju su se karikature iskazale kao top proizvod te zadnjih godina najviše radim na njima – napominje Mihovil.

Crteže radi u računalnom programu, i to prema fotografijama koje mu klijenti ustupe. Ilustracije na uvid svojim klijentima daje i prije isporuke finalnog proizvoda, kako bi na vrijeme mogao napraviti i sve eventualne prepravke i promjene. Time pokazuje kako mu je zadovoljstvo klijenata na prvom mjestu. Iako kaže da nema neki svoj specifičan stil, ima određene izvore inspiracija, od kojih su najzastupljeniji drugi digitalni umjetnici. Koliko misli na svoje klijente dokazuje i na primjeru narudžbe koja se na kraju nije realizirala:

– Javila mi se jedna djevojka sa željom da ilustriram naslovnicu autobiografije koju piše te da ujedno budem i izdavač. No, shvatio sam da je u projekt ušla neupućena i lakovjerna. Bilo mi ju je žao tako da sam joj dao sve informacije u vezi izdavanja knjige te savjetovao što bi bilo najbolje i najisplativije za nju – priča nam Mihovil, napomenuvši kako je na kraju odustala od projekta.

– Još je sreća da se javila meni. Netko drugi bi možda iskoristio njezinu naivnost i oderao je za apsurdnu svotu – ističe.

Osim što radi posao koji voli, Mihovil pjeva u bendu iLLeagle, nastupa i u solo projektu svirajući gitaru, a dugi niz godina bavio se i glumom, kojoj se uskoro planira vratiti, kao i sportskom penjanju koje je palo u drugi plan tijekom pandemije. Iako se o otvaranju obrta dugo premišljao, zbog straha, na kraju je presudila prijateljica koja ga je dobro „našpotala“.

– Frendica se dobro izderala na mene jer je vidjela da sam sve informacije prikupio i da nemam razloga za odgađanje i da nepotrebno paničarim. Doslovno mi je naredila da idući dan odem pokrenuti postupak. Tako je i bilo. Čitav postupak koji inače traje mjesecima odradio sam u 2 tjedna i Everlong je ugledao svjetlo dana – zaključuje Mihovil, istaknuvši kako, s tehničkog aspekta, samo vođenje obrta i nije toliko problem, dok veći izazov leži u održavanju motivacije u vremenu u kojem se broj narudžbi prorijedi.

NAGRADNA IGRA:

Osvojite izradu karikature jedne osobe po želji, za što vam je potrebno lajkati Facebook stranice Podravskog lista i Everlong Memories, a ispod naše objave na Facebooku morate tagirati najmanje dvije osobe. Sretnog dobitnika proglašavamo u ponedjeljak, 20. veljače u popodnevnim satima.

FOTO: Ustupio Mihovil Maloča

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

DAŠAK GLAMURA

FOTO/VIDEO Maturanti modno zablistali, jedna djevojka stigla u John Deeru

nakon rekordnih godina, vemo tradeu pali prihodi i dobit

Blagus: Cijela branša imala je pad prihoda, a radna mjesta su sigurna

DAN ŠKOLE

FOTO Kloštranski školarci razveselili roditelje

[BITKA ZA KOKOŠI] Spor između udruge i saveza oko priznanja zahtjeva za izvornost pasmine ne prestaje unatoč odbačenim kaznenim prijavama

Milan Mišir: “Poginut ću ako treba, ali ću kukmicu vratiti u Križevce”

SVEČANOST

FOTO Đurđevački osnovci proslavili Dan škole

Uskoro ih neće biti, pa nek' o njima barem ostane sjećanje na internetu

VIDEO Koprivnički profesor geografije biciklom obišao 37 sela u kojima živi manje od 50 ljudi


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati