Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Uskoro počinje uređenje trga

Najuže središte grada bit će pješačka zona

Grad Đurđevac dobio je 400.000 eura (tri milijuna kuna) od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za projekt rekonstrukcije Trga svetog Jurja. Još prije sedam godina izrađeno je idejno rješenje za uređenje najužeg središta grada, a sad je gradska vlast odlučila realizirati taj projekt. 

Još uvijek nisu poznati ukupni troškovi uređenja Trga, a prema prvim procjenama mogli bi iznositi oko osam milijuna kuna. Prije tri mjeseca vladajuća većina stranke Željka Lackovića dala je zeleno svjetlo za novo kreditno zaduženje od 1,33 milijuna eura (deset milijuna kuna) koje je predviđeno i za gradski udio u projektu uređenja Trga svetog Jurja. 

– Idemo u rekonstrukciju trga, a cilj je da čim prije imamo provedenu nabavu za izvođača radova na rekonstrukciji trga i da s dolaskom ljepšeg vremena možemo početi s radovima i rekonstruirati trg. Plan nam je da naš trg postane zeleniji i ljepši te će u potpunosti promijeniti i modernizirati vizuru grada – ističe gradonačelnik Hrvoje Janči. 

Za očekivati je da će radovi krenuti krajem travnja, a plan je da uređenje završi do kraja ove godine. Prema projektu najuže središte grada postat će pješačka zona, a to znači da će za sav promet biti zatvoren dio od nekadašnje zgrade  gradske uprave do kružnog toka uz zgradu posjetiteljskog centra Đurđevački pijesci. Radovi obuhvaćaju i obnovu fontane, kao i pješačkih staza uz crkvu svetog Jurja, a i glavni plato na samom Trgu će dobiti novu vizuru. U planu je i ozelenjivanje svih područja uz pješačke staze jer je to dio strategije zelene obnove grada koju su gradski vijećnici donijeli krajem prošle godine. 

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI