Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Uskoro počinje uređenje trga

Najuže središte grada bit će pješačka zona

Grad Đurđevac dobio je 400.000 eura (tri milijuna kuna) od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za projekt rekonstrukcije Trga svetog Jurja. Još prije sedam godina izrađeno je idejno rješenje za uređenje najužeg središta grada, a sad je gradska vlast odlučila realizirati taj projekt. 

Još uvijek nisu poznati ukupni troškovi uređenja Trga, a prema prvim procjenama mogli bi iznositi oko osam milijuna kuna. Prije tri mjeseca vladajuća većina stranke Željka Lackovića dala je zeleno svjetlo za novo kreditno zaduženje od 1,33 milijuna eura (deset milijuna kuna) koje je predviđeno i za gradski udio u projektu uređenja Trga svetog Jurja. 

– Idemo u rekonstrukciju trga, a cilj je da čim prije imamo provedenu nabavu za izvođača radova na rekonstrukciji trga i da s dolaskom ljepšeg vremena možemo početi s radovima i rekonstruirati trg. Plan nam je da naš trg postane zeleniji i ljepši te će u potpunosti promijeniti i modernizirati vizuru grada – ističe gradonačelnik Hrvoje Janči. 

Za očekivati je da će radovi krenuti krajem travnja, a plan je da uređenje završi do kraja ove godine. Prema projektu najuže središte grada postat će pješačka zona, a to znači da će za sav promet biti zatvoren dio od nekadašnje zgrade  gradske uprave do kružnog toka uz zgradu posjetiteljskog centra Đurđevački pijesci. Radovi obuhvaćaju i obnovu fontane, kao i pješačkih staza uz crkvu svetog Jurja, a i glavni plato na samom Trgu će dobiti novu vizuru. U planu je i ozelenjivanje svih područja uz pješačke staze jer je to dio strategije zelene obnove grada koju su gradski vijećnici donijeli krajem prošle godine. 

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

SAMO DA NAS VRIJEME POSLUŽI

Podravka sprema 4500 porcija graha, dijelit će se u parku, a znamo i satnice koncerata

PROMETNA NESREĆA NA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

Sudarila se dva teretna vozila na Podravskoj magistrali. Jedna osoba ozlijeđena

U POVODU DANA PLANETA ZEMLJE

FOTO/VIDEO U Koprivnici posađena najveća šuma hrane u Hrvatskoj

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Kombi naletio na srnu, uginula je

obavijest za potrošače

U popularnom voću iz Libije otkrivena tvar opasna po zdravlje

nastupile na 27. državnom prvenstvu u Krapini

Koprivnica ima zlatne djevojke, mažoretkinje ponovo rasturile u nastupu s pomponima


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati