Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
NEPOVOLJNI UVJETI TIJEKOM ZIME ZAVRŠETAK RADOVA ODGODILI ZA GOTOVO DVA MJESECA

Najveće i najmodernije igralište u Koprivnici otvorit će se u lipnju

Iako su se učenici koprivničke Srednje, ali i Obrtničke škole, baš kao i svi ostali mještani tog dijela grada, nadali da će na novouređeno igralište zakoračiti do Uskrsa ili barem dana Srednje škole, koji se obilježava 26. travnja, to se ipak neće dogoditi. Naime, nepovoljni uvjeti tijekom zimskih mjeseci odradili su svoje i završetak radova na najvećem otvorenom igralištu u gradu predviđen je za zadnji dan svibnja. To, pak, znači da će se radovi odužiti na više od osam mjeseci, jer prvi radnici i strojevi stigli su na igralište iza Srednje škole sredinom rujna. Rečeno je tada da će sve trajati 130 radnih dana, što se na kraju nije ostvarilo.

– Radovi na rekonstrukciji igrališta Srednje škola Koprivnica u razdoblju od 21. prosinca 2023. do 5. veljače 2024. godine nisu se izvodili zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, odnosno zbog velikih količina oborina i niskih temperatura koje nisu bile pogodne za adekvatnu izradu tamponskog sloja igrališta te za armirano-betonske radove. Iz navedenih je razloga zatražen produžetak roka koji je odobren od strane nadzornog inženjera te je novi rok završetka radova određen za 31. svibnja 2024. godine – odgovorila je županijska pročelnica Melita Ivančić.

Dakle, igralište koje mnogi željno iščekuju za korisnike bi se trebalo otvoriti u lipnju, a da radovi pomalo napreduju uvjerili smo se prije nekoliko dana. Stare tribine su porušene, a nove zazidane, postavljena je rasvjeta nad svim budućim terenima i kanali za odvodnju oborinskih voda, a radnici po površini izvode zadnje radove prije asfaltiranja. Kako nam je rekao jedan od njih, to bi moglo uslijediti ubrzo nakon Uskrsa. Također, igralište će se okružiti novom ogradom, a ono što je najvažnije, sadržaja neće nedostajati, neovisno o tome koji sport preferirate. Atletičare i rekreativce zaljubljene u trčanje posebno veseli kružna staza za trčanje, koja će biti kud i kamo veća od one iza Osnovne škole A.N. Gostovinski, a bit će tamo i zaletište za skok u dalj s jamom, vježbalište za bacanje kugle i još jedno vježbalište sa spravama. Košarkaški hakleri dobit će dva nova terena, jedno igralište bit će namijenjeno za rukomet, a drugo za mali nogomet. Kako su još ranije napomenuli iz Županije, završna obloga svih sportskih terena i vježbališta bit će gumirana, uz akrilni završni premaz.

Sukladno svemu tome, Koprivnica će dobiti igralište kakvo dosad nije imala i nema sumnje da će taj dio grada dodatno živnuti, jer staro, derutno igralište zadnjih godina nitko nije koristio. Ovo će biti neka druga priča, što posebno veseli mještane tog velikog kvarta, koji trenutno nemaju nijedno adekvatno igralište na otvorenom. Ono iza škole Đuro Ester izgubili su izgradnjom sportske dvorane, a popularno „zeleno igralište“ više je namijenjeno druženju s djecom nego sportskim aktivnostima. O potrebama srednjoškolaca, koji će satove tjelesne kulture napokon moći odrađivati na otvorenom, ne treba ni pričati, tako da će svi biti na dobitku.

CIJELI KOMPLEKS DOBIT ĆE NOVO RUHO

Nakon igrališta ide se u energetsku obnovu dvorane

Novo ruho uskoro bi trebala dobiti i zgrada sportske dvorane Srednje škole, koja također vapi za promjenama, s koje god strane je pogledali. U pripremi je energetska obnova objekta, a tim radovima zaokružit će se cijeli kompleks. Naime, sama škola obnovljena je prije nekoliko godina, Centar kompetentnosti otvoren je prije nekoliko mjeseci, igralište samo što nije, a onda na red dolazi dvorana.

– Koprivničko-križevačka županija provela je postupak javne nabave te je donesena odluka o odabiru izrađivača projektne dokumentacije. Sklapanje ugovora o izradi projektno-tehničke dokumentacije očekuje se u nadolazećem razdoblju, a projekt ćemo kandidirati na buduće natječaje u sklopu poziva za energetsku obnovu javnih zgrada – poručili su iz Županije.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

okrutnost prema nedužnim životinjama

Netko bezdušan ostavio je psiće u šumi da umru od gladi, Kristian ih je spasio i traži im novi dom

[FELJTON] STOLJEĆE JOSIPA MANOLIĆA 3. DIO

Kako je Manolić planirao likvidirati poglavnika Pavelića

skulpture za turističku atrakciju u Lici

VIDEO Petar: “Moj sokol, vukovi i hrvatski grb krasit će dolinu rijeke Gacke”

MISLI NA ZDRAVLJE

Ova je prekrasna biljka nevjerojatan prirodni lijek i raste u našem kraju

Prijevara u tijeku

Hrvatska pošta ima važnu obavijest za sve građane!

PROMETNA NESREĆA NA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

FOTO Vozačica (67) oduzela prednost motociklistu, oboje završili u bolnici


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati