Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
AGLOMERACIJA

Najveći infrastrukturni projekt u Koprivnici i okolici ulazi u završnu fazu

Aglomeracija, najveći dosadašnji infrastrukturni projekt u Koprivnici i okolici, ulazi u završnu fazu te se već krenulo sa sanacijom dijelova ulica u kojima su se obavljali radovi. I na području općina se uskoro može očekivati mogućnost priključenja na besplatne priključke koje su stanovnici dobili u svoje parcele.

Ovog tjedna održan je radni sastanak i obilazak radova svih dionika projekta Aglomeracije na kojem su sudjelovali Davor Vukmirić, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda, gradonačelnik Mišel Jakšić sa suradnicima, Zdravko Petras, direktor tvrtke Koprivničke vode te predstavnici izvođača radova, nadzora i ostalih službi uključenih u projekt.

“Tek na kraju ćemo vidjeti koliko je ovo velik i važan projekt. Vesele podaci o desecima kilometara nove i obnovljene vodovodne i kanalizacijske mreže, po prigradskim naseljima i općinama na mjestima gdje je nije dosada bilo. Važne su i retencije u kojima je vidljiv ekološki aspekt te rješavanje problema crnih točaka što se tiče odvodnje. Čestitam Koprivničkim vodama koje zajedno s  Gradom na projektu rade već godinama, zahvaljujem izvođaču radova i, naravno, Hrvatskom vodama i gospodinu Vukmiriću na potpori koju nam pružaju u svakom mogućem smislu” , rekao je gradonačelnik Jakšić.

Zdravko Petras, direktor Koprivničkih voda, osvrnuo se na same radove.

“Ukupno smo od 102 kilometra novih kanalizacijskih cjevovoda izgradili 88,3 kilometra, odnosno 86,4 posto. Što se tiče vodovoda, planirano je 32 kilometra nove i rekonstruirane mreže, a trenutno smo na brojci od 27,7 kilometra, što je 86,6 posto. Ono što je korisnicima važno je to da je odrađeno šest tehničkih pregleda te se stanovnici dijelova Kunovec Brega, Starigrada i Draganovca mogu priključivati na novu vodovodnu i kanalizacijsku mrežu”, objasnio je Petras.

“Nakon svojevrsne krize s nabavom asfaltne mase, sada je situacija puno bolja i već je krenulo asfaltiranje po ulicama i grada i općina. Hvala svim građanima na strpljenju i razumijevanju jer su radovi bili dugi, ali u narednih 50 godina ovim projektom će se riješiti sva vodnokomunalna problematika na području gdje su obavljani radovi”, zaključio je Petras.

Davor Vukmirić, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda, zadovoljan je dinamikom radova i stupnjem završenosti projekta.

“Brojke su izuzetne i to pokazuje da projekt ide kraju, a što je omogućila ranija visoka razna pripremljenosti Grada Koprivnice i Koprivničkih voda. Od zahtjevnijih dionica svakako je ozbiljan građevinski zahvat koji se trenutno odvija u Pavelinskoj ulici, a uvjeren sam da će se i ti radovi vrlo brzo privesti kraju, kao i radovi na drugim retencijskim bazenima. Asfaltiranje će dati konačni završetak radova po dionicama, a i ti poslovi su u tijeku ili kreću uskoro. U projektu su važan obol dale i Hrvatske vode te ministarstva i Vlada RH koji su i omogućili novac za sve aglomeracije, a tako i ovu koprivničku”, rekao je Vukmirić te dodao kako se na području naše županije, odnosno na svim aglomeracijama (Koprivnica, Križevci, Đurđevac) dogodila jedna vrlo pozitivna stvar, a to je da na njima rade domaće, lokalne tvrtke – Radnik iz Križevaca, Koming iz Koprivnice i Bistra iz Đurđevca, a što je važno iz aspekta opstanka i razvoja lokalnog građevinskog sektora, a što će se opet odraziti na svakog zaposlenika tih tvrtki.

FOTO Grad Koprivnica

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

TRADICIONALNA MANIFESTACIJA

FOTO/VIDEO Velikim skokom u Dravu obilježili Dan europske Amazone

Svoju je štalu pretvorio u galeriju

VIDEO Pero: “Boli me što Đurđevac nije htio prihvatiti moju donaciju”

Između Đurđevca i Kalinovca

UPRAVO Sudar Peugeota i Golfa na Podravskoj magistrali


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati