Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
UGAŠEN MOLVARSKI KOŠARKAŠKI KLUB

Deset godina općini nisu podnijeli godišnje financijsko izvješće

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Nakon 15 godina rada „ugašen“ je Košarkaški klub Bistra iz Molva. Sad već bivša Uprava, kaže njen predsjednik Stanko Molnar, nakon odluke načelnika Općine Molve da bez upozorenja i bilo kakve obavijesti klubu smanji sredstva za redovan rad s 50.000 na 22.603 kune (3000 eura), iscrpila je sve mogućnosti financiranja. Kako su shvatili da nije moguć nastavak rada jer bi došlo do gomilanja računa koje ne bi mogli podmiriti, bili su prisiljeni donijeti odluku da se prestane s treniranjima i igranjima utakmica. Klub je imao četiri ekipe djevojčica i to do 13, 15, 17 i 19 godina s kojima se uspješno natjecao u ligama regije Sjever. To znači da je u klubu treniralo 49 igračica i sve su s područja općine Molve.

– Usporedili smo odluke o financiranju udruga iz 2022. i 2023. godine i uvidjeli da su svim udrugama, od sportskih i kulturnih do gospodarskih, vjerskih i humanitarnih, sredstva za rad povećana za minimalno 25 posto, a nekima i višestruko. Načelnik je drastičnim smanjenjem sredstava za košarku pokazao da djeca nisu bitna, iako se stalno hvali brigom za djecu i mlade. Možemo reći da su djevojčice ugrožena skupina jer smo na području općine jedina sportska udruga za djevojčice koja sustavno trenira i natječe se pod pokroviteljstvom županijskog Košarkaškog saveza. Svi se moramo zapitati u kojem smjeru idemo i želimo li dobrobit za naše djevojčice ili želimo da se političke oponente eliminira na štetu naše molvarske djece – kaže Stanko Molnar, koji je inače oporbeni nezavisni općinski vijećnik.

Košarkaški klub Bistra ugašen je nakon 15 godina, što je izmamilo suze na oči članica

Sve su igračice, dodaje Molnar, ovom odlukom načelnika ostale bez mogućnosti nastavka treniranja košarke.

– Svakako treba naglasiti i dobrobiti odvajanja od mobitela i digitalnih uređaja te društvenih mreža za vrijeme treniranja i igranja utakmica. Tijekom jedne godine igračica koja je redovito polazila treninge imala je više od 190 treninga i utakmica odnosno više od 400 sati provedenih u dvorani na parketu – zaključio je Stanko Molnar.

Općinski načelnik Zdravko Ivančan ističe kako nije točno da su košarkaškom klubu smanjena sredstva.

– Uz 3000 eura, klub je od Općine dobio kombi kako bi se znatno smanjili troškovi prijevoza i tom donacijom dolazimo do tih 50.000 kuna. Izdvajanje od 3000 eura namijenjeno je za ovu natjecateljsku sezonu, a do kraja godine predviđeno je osnivanje Zajednice sportskih udruga preko koje su predviđena i dodatna sredstva za košarkaški klub. Stanko Molnar dobro je upoznat s postupkom osnivanja Zajednice jer smo o tome raspravljali na sjednici Općinskog vijeća i za Košarkaški klub Bistra za cijelu godinu osigurano je 80.000 kuna. Ni ostale udruge i klubovi nisu dobili cijeli iznos iz ugovora i nije mi jasan razlog protivljenja osnivanju Zajednice sportskih udruga – pojašnjava Ivančan.

Zdravko Ivančan, načelnik Općine Molve

Stanko Molnar je, dodaje načelnik, kao općinski vijećnik uoči izglasavanja proračuna za ovu godinu uložio i amandman kojima je tražio da se predviđenih 70.000 kuna za Košarkaški klub Bistra poveća na 80.000 kuna. – Glasao je protiv proračuna bez obzira na svoj amandman pa možemo reći da je bio i protiv povećanja. Klub nije Općini dostavio sva financijska izvješća od 2013. godine pa je pod financijskom kontrolom, a nije održao ni godišnju izvještajnu skupštinu za prošlu godinu koja bi se svakako trebala održati prije samog „gašenja“. Ne može odluke donositi stalno samo jedan čovjek – kaže Zdravko Ivančan.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Župan ističe da Općina Kalnik uopće nije uputila zahtjev za proglašenje prirodne nepogode tuče

Koren: “Kešer netočnim informacijama obmanjuje javnost i dovodi do krivih zaključaka”

GRADONAČELNIK JAKŠIĆ NA RKC-U NAJAVIO

Kroz godinu dana u Koprivnici će se početi graditi vanjski bazeni

VJERNICI HODOČASTILI OD MOLVI DO REKE

FOTO/VIDEO Uz pjesmu i molitvu propješačili 28 kilometara

zabili 12 komada

FOTO Slavenaši uveličali feštu u Ivancu, domaćine vodio legendarni Pavo Crnac

Održana Zlatna bućka Podravine

FOTO/VIDEO Ribiči iz Azila “nabućkali” soma teškog gotovo 30 kilograma

Čeka se proglašenje elementarne nepogode, nakon jakog nevremena iz županije bez odgovora

VIDEO Tuča potukla usjeve u kalničkom Prigorju, ljudi su ogorčeni i očajni


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati