Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Nakon nove nesreće: “U strahu smo svaki put kad izlazimo iz dvorišta”

Prošlotjedna prometna nesreća u širem središtu Đurđevca ponovno je podigla na noge stanovnike dijela Ulice Stjepana Radića koji već duže od gradske uprave zahtijevaju da se riješi problem prebrze vožnje u njihovoj ulici. U prometnoj nesreći koju su uzrokovali nepoštivanje brzine i razmaka, srećom, lakše su ozlijeđeni 26-godišnja majka i njeno osmogodišnje dijete, a stanovnici tog dijela Radićeve opet su počeli strahovati za svoju sigurnost.

Ova je priča objavljena u utorak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Lani je na početku Radićeve postavljen ležeći policajac i u tom dijelu ulice vozači su prisiljeni poštivati ograničenje brzine. No, još uvijek je problematičan dio ulice od raskrižja s Đuriševićevom do kružnih tokova, čiji stanovnici stalno traže da se i njima zajamči prometna sigurnost.

– Sve je više vozača, i to pogotovo onih mladih, koji doslovno jure u dijelu naše ulice. Cesta je ravna, a sve do kružnog toka nema nikakvih uspornika pa oni obožavaju nagaziti po papučici gasa – kaže Ivan, jedan od stanovnika Radićeve.

Nakon pritužbi, dodaju stanovnici, policijske patrole često znaju u dijelu njihove ulice kontrolirati brzinu, ali nesavjesni vozači vrlo ih brzo uoče pa tad poštuju ograničenja. No, policijske patrole ne mogu 24 sata biti u njihovoj ulici pa stanovnici kažu kako je i dalje narušena prometna sigurnost.

– U strahu smo svaki put kad autom izlazimo iz dvorišta. Doslovno u sekundi zna dojuriti auto, a da se vozači ne drže ograničenja potvrđuje i nova prometna nesreća. Nije nam jasno zašto se i u dijelu naše ulice lani nije postavio ležeći policajac. Znamo da takvi uspornici stvaraju probleme hitnoj i vatrogascima, ali očito ne postoji drugo rješenje kako bi se nesavjesnim vozačima stalo na kraj – ističe Ivan.               

U gradskoj upravi kažu kako se problem prebrze vožnje i neodgovornog ponašanja vozača ne može riješiti smo prometnim rješenjima nego i policijskim postupanjima tamo gdje se učestalo krše prometni propisi.

– Riječ je o županijskoj cesti, vrlo frekventnoj i koliko god ležeći policajci imaju zagovornika, toliko ima i onih koji se protive njihovu postavljanju jer se tako usporava promet. Navedena cesta opremljena je biciklističkom stazom i pješačkom stazom s obje strane, a postavljanje dodatnih ležećih policajaca ovisi o odobrenju Županijske uprave za ceste – dodaju u gradskoj upravi.

FOTO Darko Imbriša

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Promet usporen

UPRAVO Lančani sudar na brzoj cesti kod Križevaca, ima ozlijeđenih

đurđevački limitator

Big Boss Špiro (Majk)

županijski nogomet

FOTO Močilani i Herešinčani se provukli, Lipa iznenadila, Sabarija pala u Koledincu

prijeti mu i do pet godina zatvora

FOTO Optužen Podravec koji se autom zaletio u terasu na kojoj su sjedili ljudi

ASFALTIRANJE U TIJEKU

FOTO Zagrebačkom ulicom ponovno će se prometovati kroz nekoliko dana

TUŽNA VIJEST

Napustio nas je Miljenko Vulić Deda, ostavio je neizbrisiv trag na sportskoj sceni Koprivnice


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati