Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Nakon nove nesreće: “U strahu smo svaki put kad izlazimo iz dvorišta”

Prošlotjedna prometna nesreća u širem središtu Đurđevca ponovno je podigla na noge stanovnike dijela Ulice Stjepana Radića koji već duže od gradske uprave zahtijevaju da se riješi problem prebrze vožnje u njihovoj ulici. U prometnoj nesreći koju su uzrokovali nepoštivanje brzine i razmaka, srećom, lakše su ozlijeđeni 26-godišnja majka i njeno osmogodišnje dijete, a stanovnici tog dijela Radićeve opet su počeli strahovati za svoju sigurnost.

Ova je priča objavljena u utorak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Lani je na početku Radićeve postavljen ležeći policajac i u tom dijelu ulice vozači su prisiljeni poštivati ograničenje brzine. No, još uvijek je problematičan dio ulice od raskrižja s Đuriševićevom do kružnih tokova, čiji stanovnici stalno traže da se i njima zajamči prometna sigurnost.

– Sve je više vozača, i to pogotovo onih mladih, koji doslovno jure u dijelu naše ulice. Cesta je ravna, a sve do kružnog toka nema nikakvih uspornika pa oni obožavaju nagaziti po papučici gasa – kaže Ivan, jedan od stanovnika Radićeve.

Nakon pritužbi, dodaju stanovnici, policijske patrole često znaju u dijelu njihove ulice kontrolirati brzinu, ali nesavjesni vozači vrlo ih brzo uoče pa tad poštuju ograničenja. No, policijske patrole ne mogu 24 sata biti u njihovoj ulici pa stanovnici kažu kako je i dalje narušena prometna sigurnost.

– U strahu smo svaki put kad autom izlazimo iz dvorišta. Doslovno u sekundi zna dojuriti auto, a da se vozači ne drže ograničenja potvrđuje i nova prometna nesreća. Nije nam jasno zašto se i u dijelu naše ulice lani nije postavio ležeći policajac. Znamo da takvi uspornici stvaraju probleme hitnoj i vatrogascima, ali očito ne postoji drugo rješenje kako bi se nesavjesnim vozačima stalo na kraj – ističe Ivan.               

U gradskoj upravi kažu kako se problem prebrze vožnje i neodgovornog ponašanja vozača ne može riješiti smo prometnim rješenjima nego i policijskim postupanjima tamo gdje se učestalo krše prometni propisi.

– Riječ je o županijskoj cesti, vrlo frekventnoj i koliko god ležeći policajci imaju zagovornika, toliko ima i onih koji se protive njihovu postavljanju jer se tako usporava promet. Navedena cesta opremljena je biciklističkom stazom i pješačkom stazom s obje strane, a postavljanje dodatnih ležećih policajaca ovisi o odobrenju Županijske uprave za ceste – dodaju u gradskoj upravi.

FOTO Darko Imbriša

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

FOTO/VIDEO Otvoren skate park, ljubitelji adrenalina natječu se u izvođenju vratolomija

ISKUSTVO PACIJENTA

FOTO Tomo je operirao srce, kuk, bruh i koljeno: “Pomalo pijem domaće vino, a na zemlji radim od pete godine”

NAIVA U FOKUSU

FOTO Slikari preuzeli ključeve grada, počeli 30-ti Podravski motivi

Sakupljanje žira

Hrvatske šume imaju obavijest za sve građane koji žele dodatno zaraditi

Završili u kanalu

Dvije osobe teško ozlijeđene u padu s motocikla

NE PROPUŠTA LOKALNE UTAKMICE NI POD KOJU CIJENU

FOTO Duško: “Nogomet je moj život i strast bez koje ne mogu”

Upišite pojam koji želite pretraživati