Napali ih psi u središtu Đurđevca: “Napali su naše kćerkice i štene koje smo šetali”

Za obitelj Lisjak iz Đurđevca šetnja središtem grada pretvorila se u noćnu moru jer su četiri psa, čiji vlasnici nisu poznati, napali njihove djevojčice i štenca koji je bio s njima. Srećom, Goran i Vedrana dobro su se snašli pa je napad pasa prošao bez ozljeda.

– Htjeli smo slučaj prijaviti komunalnom redaru, ali se on nije javljao na naše pozive. Zato smo slučaj prijavili policiji i nadamo se da će otkriti tko su vlasnici pasa koji su nas napali. Mislimo da ti psi nisu lutalice jer se vidi da nisu zapušteni te da su dobro njegovani. Nije nam jasno i kako netko tko ima psa može samo tako lako ostaviti ga u gradskom središtu  – kaže Goran Lisjak.

Psi na koje su naletjeli, dodaje on, odmah su počeli gristi njihove štene, a „zaletjeli“ su se i prema njihovim kćerkicama. Gorana i suprugu nije uhvatila panika pa psi ipak nisu ozlijedili njihove kćerkice.

– Nije nam bilo nimalo ugodno. Zajedno sa suprugom uspio sam otjerati te pse, a slučaj smo prijavili kako i drugi roditelji ne bi imali ovakve neugodne scene. Kćerkice su malo bile u šoku, ali je na kraju sve dobro završilo. Očekujemo da gradska uprava odradi svoj dio posla te da svi možemo normalno bez straha šetati gradskim ulicama – kaže Goran Lisjak.

Ovo nije, dodaje on, prvi put da su psi bez vlasnika napali nekog u središtu grada. No, dosad nitko nije prijavljivao napade.

– Vjerojatno ni mi ne bismo prijavili ovaj slučaj da psi nisu napali naše djevojčice. U blizini je i osnovna škola pa je zasigurno ugrožena i sigurnost školaraca. Ako ništa drugo, djeci kad su sama bez roditelja sigurno nije nimalo ugodno prolaziti pokraj psa koji nije na uzici i s vlasnikom – zaključio je Goran Lisjak. 

Ovo nije izolirani slučaja te smo u redakciji dobili već nekoliko upita što se može učiniti kada mještani imaju problema s psima koji se kreću bez nadzora. 

U gradskoj upravi ističu kako nisu zaprimili službenu obavijest o događaju, ali iskazuju žaljenje zbog toga što su psi napali obitelj Lisjak te naveli da poduzimaju mjere kako bi se takvi incidenti spriječili.  

– Grad provodi projekte u suradnji s Veterinarskom stanicom Đurđevac i Veterinarskom stanicom Nova u cilju kastracije i sterilizacije te čipiranja pasa. Provodi se i aktivne mjere na hvatanju pasa lutalica. Unatoč postignutom napretku u rješavanju problema pasa lutalica na području grada, zbog neodgovornih vlasnika događaju se incidenti s napuštenim životinjama – dodaju u gradskoj upravi.

Ustupila obitelj Lisjak

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI