Napao mu bolesnu sestru pa ju osvetio šakama i šalicom u glavu u trgovini!

Dvojica Križevčana, Mišel (28) i Denis (38) krvnički su se potukli u trgovačkom centru u Ulici Nikole Tesle u Križevcima zbog čega su osuđeni na Općinskom sudu u Bjelovaru. Kako se navodi u presudi, 22. srpnja 2019. godine oko 20.15 sati Mišel je prišao Denisu i bez povoda i razloga udario ga šakom u glavu. Denis mu je uzvratio i srušio ga na pod gdje su se međusobno udarali. Deblji kraj ipak je izvukao drugookrivljeni Denis koji je u sukobu ozlijeđen, a obojica su prijavljeni na sud. Križevački ih je sudac Darko Laklija proglasio krivima i svaki mora platiti po 681 kunu kazne. Ako u roku od mjesec dana plate dvije trećine kazne, ona će im biti prihvaćena kao plaćena u cijelosti.

Napali bolesnu sestru

Na suđenju na kojem su bila obojica okrivljenika, svjedočili su još i djelatnici trgovačkog centra i članovi obitelji okrivljenika. Otkriveno je kako situacija nije baš bila bez razloga i povoda. Naglasio je to u svom iskazu prvookrivljeni Mišel koji je u potpunosti priznao krivnju za koju je optužen.

– Nekoliko dana ranije Denis je sa svojim bratom napao moju sestru koja je imala vidljive ozljede, a inače je lošeg zdravlja jer je rođena s deformacijom kukova. Nakon toga otišao sam kući i rečeno mi je da je taj događaj prijavljen policiji te da ništa po tom pitanju ne poduzimam. No, tada su biciklom prolazili ispred kuće mojih roditelja. Stajao sam na dvorištu i psovali su me. Nakon toga slučajno sam ih sreo u trgovačkom centru. Bio sam ljut i reagirao sam tako na neprimjeren način – rekao je Mišel na sudu. Drugookrivljeni Denis porekao je krivnju i cijelo vrijeme tvrdio da je on zapravo žrtva jer se cijelo vrijeme branio.

Rasjekao arkadu

– Mišel me je napao i udario šakom, a ja sam ga odgurnuo. No, onda je uzeo staklenu čašu kojom me pogodio u čelo tako da sam ozlijedio arkadu. Bio sam na liječničkom pregledu, ali sam odbio šivanje rane. S Mišelom nisam ni u kakvom sukobu, no on me napada zbog problema koje imaju u vezi moj brat i njegova sestra – ispričao je sucu Lakliji okrivljeni Denis.

Njegova supruga, koja je također svjedočila na sudu, umjesto čaše, u Mišelovim rukama vidjela je šalicu kojom je udario Denisa po licu, a prije toga ga je Mišel opalio šakom u glavu. Rekla je kako su i nju napadali, no nasiljem prema njoj nitko se nije bavio. Iako je bila trudna, u osmom mjesecu, kako kaže, zaradila je udarac šakom u leđa i napad kišobranom. Policiju su nakon toga pozvali djelatnici trgovačkog centra. Mišelova supruga potvrdila je pozadinu sukoba između Mišelova brata i Denisove sestre, no rekla je kako je Mišel, nakon što je Denis s bratom prošao kraj njihove kuće i izvrijeđao ih, otišao za njima u trgovački centar.

– Suprug i ja pokušali smo ih razdvojiti da se ne tuku, ali pritom nismo nikoga udarili. Došao je jedan zaposlenik trgovačkog centra koji ih je rastavio – kazala je druga Mišelova sestra na sudu.

Razdvojio ih mesar

Svjedočila je i djelatnica trgovačkog centra koja je opisala kako je vidjela što se događalo, da te osobe poznaje jer ih je znala viđati u trgovini.

– Došlo je do svađe i vike koja je prerasla u tučnjavu zbog čega smo kolegica i ja pozvale policiju. Kada se sukob već smirio, došao je i kolega mesar koji ih je razdvojio i nakon toga su se smirili i razišli. U toj gužvi i naguravanju razbili su i jednu keramičku šalicu.

Drugi Mišelov brat koji je svjedočio rekao je kako su ih Denis i njegov brat bez ikakvog razloga opsovali, a po njihovu ponašanju moglo se zaključiti da su bili vidno alkoholizirani.

– Dva dana prije toga napali su našu sestru što smo prijavili i policiji. Mišel je otišao za njima i pitao Denisa zašto nas vrijeđa. Denis je nastavio s provokacijama i moj brat ga je zaista udario i oni su se potukli. Žao mi je što je do toga došlo, no svega ne bi došlo da ih nisu izazvali Denis i njegov brat – kazao je Mišelov brat na sudu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI