Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Naš Grad uvodi Građanski odgoj i obrazovanje u svoje osnovne škole!

Križevačka vlast nedavno je potpisala sporazum o suradnji na provedbi izvannastavne aktivnosti Građanski odgoj i obrazovanje u osnovnim školama. Ovaj Sporazum važan je korak u uvođenju ove izvannastavne aktivnosti u pete, šeste, sedme i osme razrede križevačkih osnovnih škola pri čemu će Grad Rijeka ustupiti potrebne nastavne materijale.

– Križevci su puno manji grad od Rijeke, imamo četiri osnovne škole, ali zaključili smo da ćemo se, budemo li čekali neki nacionalni program građanskog odgoja, načekati, pa smo se odlučili za ovaj model – rekao je zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško.

Izvannastavna aktivnog Građanski odgoj i obrazovanje značajno pridonosi i uspješno promiče nenasilje, toleranciju i solidarnost te kod učenika razvija ljudske vrijednosti koje se temelje na prihvaćanju i uključivanju različitosti, poštivanju ljudskih prava i na razumijevanju života u građanskom društvu. Predmet bi se trebao uvrstiti u program od iduće školske godine.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI