Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Nebojši fašistički ‘salutirao’ i napao ga, Milan ga zaštekao šakom u glavu

       ‘zaštekao’ šakom u glavu

Vrlo ‘živa’ seoska zabava, u kojoj je jedan od glavnih aktera bio 46-godišnji Milan iz Koprivnice, dogodila se početkom kolovoza prije dvije godine u Novim Pavljanima pored Bjelovara. Zbog sudjelovanja u tjelesnom obračunu Nenad (35) iz Šiptara pored Bjelovara proglašen je krivim zato što je napao gosta zabave Nebojšu kojem je skočio na leđa, a zatim su zajedno pali na tlo.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Nakon toga, naš Milan napao je Nenada tako da ga je udario šakom u glavu zbog čega su ga policajci prijavili nakon prekršajne obrade. No, na suđenju se dogodio obrat i bjelovarski sudac oslobodio je krivnje Koprivničanca Milana, dok je prvookrivljeni Nenad iz Šiptara proglašen krivim za tjelesni napad i mora platiti 227 kuna kazne zajedno s troškovima prekršajnog postupka. Nebojša, kojeg je Nenad napao na proslavi koja se u Novim Pavljanima te noći održavala u šatoru, rekao je da se okrenuo i iza sebe uočio njemu nepoznatog muškarca s bradom.

– Pokazao mi je fašistički pozdrav, prišao mi i skočio na leđa. Milan mi je tada došao u pomoć, ali nisam vidio kako je tog muškarca maknuo od mene. Ubrzo su nam prišli i ostali iz Nenadova društva i pokušali ga izvesti van, no on se otrgnuo i sam vratio u svoje društvo. Daljnjeg tjelesnog sukoba nije bilo – rekao je na sudu napadnuti Nebojša.

Drugi svjedok, također Nebojša, rekao je kako je na zabavi bio sa suprugom, Milanom i tim Nebojšom kojeg je Nenad napao. – Plesao sam sa suprugom, čuo neko komešanje i vidio Nebojšu na zemlji. Sleđa mu je došla ta osoba. Milan ga je primio za odjeću kako bi ga maknuo s Nebojše, a ubrzo su im prišli zaštitari, mještani te je stigla i policija. Cijeli incident je trajao desetak minuta, ali nisam vidio kako je Nenad napao Nebojšu, dok mislim kako je Milan primio Nenada samo kako bi ga odmaknuo i on nije pokazivao namjeru tjelesnog napada na njega – rekao je svjedok okršaja na zabavi.

Kako je navedeno u daljnjem dokaznom postupku na sudu, Nebojša je zapravo provocirao Nenada koji je bio prema njemu okrenut fašističkim pozdravom i neprimjereno se zagledao u njega tako iskazujući negodovanje. Ta je osoba (Nenad) to primijetila i u nekoliko navrata pokušala mu prići pri čemu je spriječen od strane osoba (Milan) koje su bile u društvu. Zbog toga je, kako je objasnio bjelovarski sudac, Milan oslobođen krivnje za sudjelovanje u remećenju javnog reda i mira na zabavi.

FOTO Ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ZAKLJUČAO SE I IZGUBIO KLJUČ

Umirovljenik ne može izaći iz kuće. Vatrogasci i policija na terenu

OBAVIJEST KUPCIMA

Poznati trgovački lanac: “Ako ste kupili ovaj proizvod, molimo da nam se javite s računom”

svojim rukama stvara čaroliju

FOTO/VIDEO Iz Anitine radionice već dvije godine izlaze vještice i vile

EURO KVALIFIKACIJE

FOTO Sjajna atmosfera! Puna dvorana bodri Hrvatsku na putu prema Europskom prvenstvu

KALINOVČANKA SE BAVI IZRADOM PREPOZNATLJIVIH SUVENIRA

FOTO/VIDEO Jasminka Miklić prodaje pijesak. Turistima je postao omiljeni suvenir

GUME, MJEŠOVITI OTPAD, NEMA ČEGA NEMA, UNATOČ JASNOJ ZABRANI

VIDEO Šume su pune smeća, čitatelj nam otkrio još jednu kritičnu lokaciju


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati