Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

“Neka oni koji odlučuju dođu kod nas i vidjet će opasnost koja vreba!”

Stanari Ulice Šandora Brauna u Đurđevcu već duže traže od gradske uprave da se i na početku njihove ulice izgradi pješačka staza. Prije godinu i pol u ulici je, kažu stanovnici, konačno asfaltirana pješačka staza, ali na samom ulazu i dalje nema nogostupa, a to je zapravo i najproblematičniji dio zbog raskrižja s ulicama Matije Gupca, Petra Preradovića i kralja Tomislava.

– Prvo smo čekali godinama da se izgradi pješačka staza. Onda su radovi trajali skoro godinu dana, što nam je stvaralo probleme, a još uvijek na početku ulice nije izgrađena pješačka staza. Nelogično je da na dijelu gdje je raskrižje nema staze – žale se stanovnici Ulice Šandora Brauna.

Na samom ulazu u ulicu gdje nema staze, dodaju stanovnici, stalno su parkirani auti pa su pješaci jednostavno prisiljeni hodati po cesti.

– Na najproblematičnijem dijelu nema staze i stalno smo u strahu za našu djecu jer na putu do škole moraju proći tim dijelom. U više smo se navrata obratili gradskoj upravi da riješi taj problem i izgradi stazu i na ulazu u ulicu – kažu stanovnici Braunove.

Od gradske uprave, ističu oni, zatražili su i da se zabrani parkiranje auta na dijelu gdje nema staze jer bi i to zajamčilo sigurnost pješacima.

– Ako Grad trenutno nema novca da izgradi još 20 metara pješačke staze, onda se treba pobrinuti za siguran prolaz pješaka. Bili smo svjedoci u nekoliko navrata da su neoprezni vozači zamalo naletjeli na djecu kad su išla u školu jer su hodala po cesti kad nemaju drugi prolaz. Neka oni koji odlučuju o gradnji staze dođu u našu ulicu i sami se uvjere da je ugrožena sigurnost pješaka na ulazu u ulicu zbog toga što nema staze i što su tu stalno parkirani auti  – žale se stanari Braunove.

Sve je više i vozača, kažu oni, koji ne poštuju ograničenja brzine kroz njihovu ulicu pa i to narušava sigurnost pješaka.

– U našoj ulici na pojedinim dijelovima cesta je preuska pa mi koji živimo na strani na kojoj nema staze moramo dobro paziti kad nešto radimo ispred svojih kuća, da nas netko ne pogazi – zaključili su stanari Braunove.

U gradskoj upravi ističu kako postoje situacije na području grada gdje su vlasnici obiteljskih kuća sami uređivali javne površine i kolne prilaze ispred svojih kuća.

– U konkretnoj situaciji sporno je kad se vozila parkiraju na kolni prilaz i na javnu površinu na način da ometaju slobodan prolaz pješaka. Pozivaju se građani da takve pojave prijave u Grad radi postupanja komunalnog redara – dodaju u gradskoj upravi.

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI