Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

“Nemam nogu a dva mjeseca čekam potvrdu bez koje ne mogu popraviti auto!”

Mario Kelrajter iz Koprivnice već dva mjeseca čeka potvrdu o procjeni štete na svom autu  nastaloj u naletu na srndaća. Iako je prilikom prijave štete Hrvatskom lovačkom savezu navedeno da procjena stiže u roku od 15 dana od prijave, Mario još uvijek nije dobio potvrdu koja mu je potrebna za popravak auta. Od rođenja je Mario osoba s invaliditetom pa mu je auto svakodnevno potreban, a zbog nastale situacije bio je prisiljen kupiti stariji fiat punto kako bi mogao i dalje uspješno voditi svoj obrt.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Nedaleko od Vojakovačkog Kloštra 16. kolovoza na cestu mi je izletio srndać i odmah sam dobio policijsko izvješće i prijavio štetu. Lovačka društva sad imaju jedinstvenu policu osiguranja preko Hrvatskog lovačkog saveza i na njihovoj internetskoj stranici ispunio sam obrazac za takve slučajeve. U obrascu je jasno navedeno da se moramo obvezati da ih nećemo telefonski kontaktirati pa se toga i pridržavam – priča nam Mario Kelrajter.

Prvi problem, dodaje on, pojavio sa samom procjenom štete. Naime, u Savezu navode da će procjenitelj u roku dva dana od predaje zahtjeva doći procijeniti štetu, a ni to se nije ostvarilo u Marijevu slučaju.

– Osam dana nitko mi se nije javljao pa sam poslao još jedan e-mail i tek nakon toga me kontaktirao procjenitelj. No, sad su prošla već dva mjeseca i još uvijek nisam dobio potvrdu o procjeni štete, a bez nje ne mogu popraviti auto jer ne želim da se poslije popravak osporava – kaže Mario Kelrajter.

Život bez auta mu je, dodaje on, nezamisliv i nedavno je bio prisiljen kupiti stariji fiat punto kako bi i dalje mogao raditi kao i prije naleta na srndaća.

– I moj renault clio je stariji auto, ali sam u travnju u veliki servis uložio 4500 kuna i meni on itekako služi svrsi. Imam protezu na nozi i hodanje mi predstavlja veliki problem, a ne mogu ni biciklirati pa je auto moja osnovna potreba. Zbog toga sam posebno ogorčen što već dva mjeseca nisam dobio potvrdu, iako je zakonska obveza za osiguravajuća društva da u roku 15 dana riješe tu proceduru. Nemam „veze“ da bih urgirao za svoj slučaj, a i da ih imam, ne bih ih koristio pa sad želim javno ukazati na tromost sustava – ističe Mario Kelrjeter.

Nemogućnost vožnje oštećenog auta Mariju je stvorila i dodatne troškove. Njegova supruga donedavno je radila u Makarskoj pa je dvaput morao platiti i cestarinu kad je išao njoj u posjet jer nije mogao koristiti povlasticu osobe s invaliditetom.

– Kako sad vozim drugi auto, ne mogu koristiti povlasticu jer je ona vezana uz renault clio. Kad bih povlasticu išao prebacivati na fiat, to bi potrajalo, a kako namjeravam popraviti renault, to bi stvorilo dodatne komplikacije – kaže Mario Kelrajter.

U Hrvatskom lovačkom savezu ističu kako se očito u slučaju Marija Kelrajtera dogodila pogreška u sustavu.

– Provjerit ćemo gdje se dogodila pogreška i njegov će zahtjev biti riješen u najkraćem mogućem roku – navode u Hrvatskom lovačkom savezu.

Vrlo brzo nakon našeg upita Marija je kontaktirala i osiguravajuća kuća koja ima sklopljenu suradnju s Hrvatskim lovačkim savezom.

-Sad mogu reći da ću zahvaljujući Podravskom listu konačno dobiti potvrdu bez koje dosad nisam mogao popravljati auto – zaključio je Mario Kelrajter.

FOTO Nikola Wolf

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI