Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
KRIŽEVCI FINANCIRAJU TOPLINSKU IZOLACIJU ENERGETSKI SIROMAŠNIM KUĆANSTVIMA

FOTO Nenad je u dva mjeseca uštedio šest metara drva, a Ivan potrošio čak tonu peleta manje

Grad Križevci je krajem prošle godine po prvi puta objavio javni poziv kojim je u stopostotnom iznosu financirao toplinsku izolaciju tavana stambenog prostora energetski siromašnim kućanstvima. Sredstva su u prvom pozivu iskoristila tri sugrađana koje su posjetili gradonačelnik Mario Rajn i pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, gradnju, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Krešimir Brunović.

Nenad Baneković ističe kako je u ova dva mjeseca od kada je postavio toplinsku izolaciju uštedio otprilike 6 metara drva, a nestali su i problemi s vlagom. Da su se stvari promijenile na bolje i da se zaista ostvaruju uštede slaže se i Blaž Fištrović koji posebno dodaje da se najveća promjena vidi ujutro jer se sada toplina u kući zadrži preko noći za razliku od prije dok nije bilo toplinske izolacije. Postavljanjem toplinske izolacije zadovoljan je i Ivan Orejaš koji naglašava da je u ova dva mjeseca potrošio čak tonu peleta manje. Svi korisnici ostvarili su financiranje toplinske izolacije u stopostotnom iznosu, a kažu da su vunu na tavanu postavili sami zbog čega nisu imali dodatnih troškova.

Novi Javni poziv za financiranje toplinske izolacije je u tijeku pa tako građani mogu ostvariti financiranje 100 posto iznosa opravdanih troškova za postavljanje toplinske izolacije tavana odnosno do najviše 1.500,00 eura, a detalje možete pročitati na ovom LINKU.

Pored toga, od ove godine građani koji spadaju u ranjivu skupinu građana u opasnosti od energetskog siromaštva mogu ostvariti 80 posto odnosno maksimalno 500,00 eura za izradu glavnog projekta solarne elektrane te 80 posto odnosno maksimalno 4.000,00 eura za izgradnju solarne elektrane za proizvodnju električne energije u kućanstvima. Cilj je ovim financiranjem pomoći ranjivim skupinama građana u opasnosti od energetskog siromaštva da značajno smanje troškove električne energije i grijanja.

FOTO Grad Križevci

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

JEZIV SLUČAJ NASILJA U OBITELJI

Nezaposleni nasilnik (23) iz okolice Križevaca vukao baku za uši jer mu ne da novac

investicija vrijedna 67 tisuća eura

FOTO Kozarevac dobiva novi kružni tok u središtu naselja

UMIROVLJENI BRANITELJ NAJVEĆI JE PROIZVOĐAČ TREŠANJA U KRIŽEVAČKOM KRAJU

VIDEO Dragutin ima čak tisuću stabala trešanja. Mraz mu je ove godine uništio dvije trećine prinosa

ISPRAVLJENA NELOGLIČNOST ZA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

FOTO Stjepan: “Zahvaljujući Podravskom, izmijestili su znakove s nogostupa”

OPĆINA FERDINANDOVAC PROSLAVILA DAN OPĆINE

FOTO/VIDEO Maletić: Više od 30 mladih obitelji zadržali smo u Ferdinandovcu, a otvorili smo i novu odgojnu skupinu u vrtiću

LOŠE PROLJETNE IGRE ZNAČAJNO UTJECALE NA PREMIJE OD TV PRAVA

Slaven u drugom dijelu sezone ostao bez gotovo 200 tisuća eura


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati