Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
lutali selom sve dok im nije sinula ideja...

Neno i Željko: Nismo se imali kak’ vrnuti doma pa smo fkrali auto

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Dvojica kriminalaca, prijatelji Neno (26) i Željko (23), opet će morati na sudu dokazivati svoju nevinost, ovaj put zbog krađe automobila iz dvorišta u Novigradu Podravskom. Obojica su višestruko osuđivani, a policija ih je pronašla vrlo brzo. Dodajmo i kako su Neno i Željac ukrali renault megane tek nakon dva neuspjela pokušaja krađe forda i renaulta clija.

Protiv njih je tužiteljstvo diglo optužnicu i traži da se Neno i Željko kazne s po deset mjeseci bezuvjetnog zatvora. Bilo je to u noći na 28. ožujka 2023. u Novigradu Podravskom. Prije toga, sumnja odvjetništvo, dogovorili su se kako će ukrasti auto, bilo koji – kako bi se malo vozili i krenuli prema kući. Na kraju im je to i uspjelo. 

– Prvo su u Virovskoj ulici ušli u nezaključani osobni automobil ford fusion. Nakon pretraživanja vozila nisu pronašli ključeve osobnog automobila pa su otišli dalje. U Ulici Viteza Trnskog ušli su u nezaključan osobni automobil marke renault clio – navode u ODO-u i dodaju:

– U vozilo su se uvukli kroz prtljažnik, a kako nakon pretraživanja nisu pronašli ključeve vozila, izašli su iz vozila i uputili se u nepoznatom pravcu.

Potom su došli u susjednu ulicu, ušli u dvorište te izgurali osobni automobil marke renault megane. U njemu su pronašli u vratima vozila karticu za paljenje te uz pomoć kartice vozilo stavili u pogon i odvezli se njime do mjesta Pribislavec, gdje su ga ostavili u jednoj od ulica.

– Pili smo kod Željka, a kad smo sve popili otišli smo u Novigrad kod drugog prijatelja i nastavili piti. Lutali smo po Novigradu, htjeli smo ići u Čakovec, no nismo imali novac za prijevoz pa je Željko predložio da uzmemo neki auto – pričao je Nenad kojemu je, kaže, žao.

– Renault smo upalili na gumb pa sam ja vozio do Koprivnice, a s obzirom da sam bio jako pijan, dalje je nastavio voziti Željko. Ujutro između 5 i 6 sati došli smo u Pribislavec – potvrdio je Nenad.

Njegov kompanjon kazao je kako su u cliju izgubili prijenosni punjač, a kod forda nož. Na kraju su uzeli renault megane koji se pali na start-gumb.

– Da, na putu dalje prema Čakovcu i Pribislavcu u kružnom toku prednjom stranom auta udario sam čak i u prometni znak – priznao je Željac. – Ispalo je da im se posrećilo baš u mojem dvorištu. Nisam u noći ništa čuo, a po tragovima ispred moje kuće čini se kao da su prvo izgurali auto na cestu i onda ga upalili i pobjegli. Pohvalio bih krim inspektore iz policijskih uprava naše i Međimurske županije na učinkovitosti i brzom pronalasku lopova. Ovaj moj slučaj dobra je lekcija za sve da zaključavaju aute, stanove i kuće jer lopovi očito nikad ne miruju – rekao je vlasnik ukradenog auta Miroslav novinarima Podravskog lista.

FOTO: Podravski list

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

IVAN RADELJIĆ, NOVI TRENER SLAVEN BELUPA, O PLANOVIMA, IGRAČIMA, BUDUĆNOSTI...

Želim da Koprivnica, baš kao u moje vrijeme, opet bude neosvojiva utvrda

Sudarila se dva automobila

FOTO Prometna nesreća na Podravskoj magistrali

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Sudarili se Opel i Peugeot ispred bolnice

problem u prekodravlju

Miljenko: “Međaš je prekopao državno zemljište, ljudi ne mogu do svojih posjeda”

NERADNI DAN

U Koprivnici se sutra ne naplaćuje parking

rogati konj

Generalićeva slika vrijedna 220 tisuća eura stiže u Đurđevac. Nepoznato je pod kojim uvjetima i u kakvom aranžmanu


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati