Nesvakidašnja priča iz našeg kraja: Mladić uhićen, a zatim i opljačkan na svoj rođendan

Nesvakidašnja rođendanska priča mladog Koprivničanca ispričana je nedavno na stranicama presude koprivničkog Općinskog suda. Mladi Koprivničanac, koji je tek zakoračio u svoju punoljetnost, grozno se proveo u noći s 14. na 15. kolovoza prošle godine kada je slavio svoj rođendan.

Članak je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Napio se ‘ko majka’, upoznao neke mladiće i predložio im da skupa s njim idu na koncert. U trgovini koja radi cijelu noć kupili su pivo i krenuli. No, nedaleko od trgovine stajali su policajci i čekali takve mangupe iz trgovine.

Priveden na triježnjenje

Zaustavili su ih, a kako je vozač bio jako pijan, premda mu je bio rođendan, policajci su ga uhitili i zadržali u postaji na triježnjenju. Automobil su mu zaključali, a ekipu koja je bila s njim su razjurili. No, dvojica mladića nisu se mogla pomiriti s tim da 10 limenki piva, koliko im je ostalo u autu, ostane neispijeno.

Nakon što su se policajci maknuli, došli su do auta, razbili mu staklo i ukrali 10 limenki piva. Uzeli su i mobitel koji su pronašli u pregradi automobila i otišli. Pivo su podijelili i popili, a mobitelom su pozvali taksi koji ih je nakon izlaska odvezao kući. Mobitel je mladić koji je razbio staklo automobila i ukrao ga, tijekom vožnje taksijem razbio.

No, sljedećeg dana policajci su im banuli na vrata i uhitili ih. Cijelim slučajem nedavno se bavio koprivnički Općinski sud. Obojica su mladića priznala krivnju i pokajala se. Kao dosad neosuđivane osobe, sutkinja ih je kaznila uvjetnim zatvorom. Ako u roku od godine dana počine novo ili teže nedjelo, u zatvor će na pola godine. Moraju oštećenom vlasniku automobila solidarno platiti 400 kuna za koliko tvrdi da je oštećen.

Prvookrivljeni mladić opisao je kako su se, nakon što ih je policija zaustavila i odvezla vozača, vratili do njegova automobila jer su znali da je u automobilu ostalo 10 limenki piva. Priznao je da je bio jako pijan i da zapravo da ne zna što se točno dogodilo. Razbio je staklo, uzeo je pivu i mobitel koji je kasnije bacio. Na kraju je rekao kako mu je žao što je to počinio i da se jako kaje.

Upoznali ga u trgovini

Drugookrivljeni mladić na sudu je rekao kako su vozača, odnosno vlasnika automobila upoznali u trgovini Robin 0-24 u Koprivnici te da ih je on pozvao sa sobom na neku feštu. No, zaustavila ih je policija i vozača odvezla sa sobom, a on je ostavio vozilo zaključano.

– Nakon toga je (…) željezom koje je našao razbio prozor na vozilu i uzeli smo paket limenki piva i mobitel. Pivu smo popili putem, a (…) je uzeo mobitel koji je potrgao – rekao je drugookrivljeni mladić na sudu.

Oštećeni vlasnik automobila opisao kako su tekli ti za njega posljednji trenuci rođendanskog slavlja.

– Bio sam pijan, slavio rođendan i uopće ne znam kako sam se skompao s njima. Takav sam ih vozio, zaustavila me policija i odvezli su me na triježnjenje. Zaključali su auto, a kuda su ti mladići otišli, to ne znam. Znam samo da su mi razbili staklo, uzeli pivo i mobitel od djevojke – rekao je oštećeni na sudu.

Što se tiče vrijednosti mobitela i stakla koje su mu razbili, rekao je i da traži da mu okrivljenici plate barem 400 kuna, “200 kuna za šajbu i barem 200 kuna za taj mobitel”.

Mladić s teškim djetinjstvom

Prvookrivljeni je do sada kao maloljetnik imao probleme sa zakonom pa su o njemu na sudu govorili djelatnici koprivničkog Centra za socijalnu skrb. Za njega su rekli kako tri godine nakon smrti njegova oca o njemu skrbi majka koja se u tome ne snalazi baš najbolje, a on sam “da svoje vrijeme provodi neorganizirano”.

Do sada je i kao maloljetnik bio procesuiran zbog kaznenih djela zbog kojih su mu izricane odgojne mjere. No, sada kao mlađi punoljetnik, ne uživa pravo kakvo prema kaznenom zakonu uživaju djeca. Obojica su zbog gluposti koju su napravili proglašeni krivima. Srećom po njih, radi se o uvjetnom zatvoru, no sljedeći put, ako ponove nestašluk, sud možda neće biti tako ‘milostiv’.

FOTO: Ilustracija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI