Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
NEODGOVORNI VOZAČI U MEŠTROVIĆEVOJ PARKIRAJU NASRED STAZE I UGROŽAVAJU PROMET

“Netko će stradati, uništili su mi i prilaz kući”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Nekoliko građana, odnosno čitatelja Podravskog upozorilo nas je na „divlje parkiralište“ na kraju Meštrovićeve ulice, neposredno ispred tamošnje trgovine i kafića koji se nalazi unutar haustora. Nesavjesni vozači nerijetko parkiraju nasred pješačko-biciklističke staze, čime smanjuju vidljivost prolaznicima i ugrožavaju promet. Osim što parkiraju tamo gdje ne bi smjeli, uništava se i zelena površina, a takvim stvarima svakodnevno svjedoči Duško Dulikravić, čija se kuća nalazi odmah pored trgovine.

– Trebali biste ovdje biti svako jutro između sedam i osam sati da vidite kakav je to nered. Po nekoliko automobila ili kombija parkirano je na stazi i biciklistima je teško prolaziti, a kamoli vidjeti nešto dok izlaze na prometnicu. Ovdje je pješačko-biciklistička staza, zebra i križanje su odmah pored i automatski se smanjuje vidljivost onima koji izlaze na cestu. Ne samo njima. I ovi koji iz kafića izlaze ne vide tko im dolazi s lijeve ili desne strane, a sve je puno školaraca koji jure na biciklima i romobilima. Netko će nastradati, baš kao što je nedavno i curica u Dugom Selu, a onda će biti prekasno – požalio se Dulikravić, ispred čijeg je dvorišta sve puno blata nastalog od kotača nesavjesnih vozača.

– To je javno dobro, ali pitam se zašto Grad to ne sredi i ne omogući da pred kućom imam zelenilo, kao što je to predviđeno. Poslao sam mail komunalnom redaru, izašao je na teren, ali konkretan odgovor nisam dobio. Pitao sam i vlasnika kafića, gospodina Milanovića, je li njemu normalno da se automobili tako parkiraju, rekao mi je da on ne odgovara za postupke vozača. OK, ali nije u redu da se njegovi gosti parkiraju meni pred dvorište, gaze po travi, rade grabe i ostavljaju blatne tragove. On bi kao vlasnik kafića morao naći neko rješenje, osmisliti dodatni parking, a ne da se gosti parkiraju i stoje kako im se prohtije – naglasio je naš sugovornik. Kaže da su zbog parkiranja uništili nekad travnatu površinu i s druge strane ceste, gdje je prije bila Gažijeva kuća, a sad zgrada.

– Sve dok nije napravljena zgrada, auti su tamo parkirali pa me zanima tko je dozvolio da se nekad travnata površina, to su možda četiri kvadrata, izbetonira i na njoj napravi dodatno parkirno mjesto. Takve stvari nisu normalne i to je netko morao dozvoliti. Baš kao što nije normalno da se kombi GLS-a svakodnevno parkira na stazu i ugrožava promet. U dvorištu kafića je paketomat i umjesto da ode unutra, on kombi parkira ispred trgovine, uključi četiri žmigavca i ode. Pa neka se biciklisti guraju pored njega. Vrlo neodgovorno, čak i nekulturno – poručio je Dulikravić, koji nam je za kraj rekao da su mu nerijetko kante za smeće, koje je u vrijeme odvoza dužan ostavljati ispred dvorišta, znali pomicati u blato, samo kako bi se autom mogli parkirati na to mjesto. Nada se da će takvim stvarima uskoro netko stati na kraj, jer to nije u cilju samo njemu, već i policiji, odnosno gradskim vlastima.

U GRADU IMAJU RJEŠENJE ZA PROBLEM

Postavit ćemo klupu ili kantu, a pisat će se i kazne

Upit može li se takvom parkiranju i ponašanju nesavjesnih vozača stati na kraj poslali smo i gradskom komunalnom redarstvu, gdje su odgovorili da su upoznati s problemom. Sukladno tome, razmatraju da se na oštećenu zelenu površinu postavi fizička zapreka u vidu klupe ili koša za smeće kako bi se onemogućilo daljnje parkiranje vozila na istom.

– Što se tiče parkiranja vozila na pješačko-biciklističkoj stazi, prema dojavi građana, komunalno i prometno redarstvo Grada Koprivnice i sama PP Koprivnica ovlaštena je ispisati prometnu kaznu ako je vozilo u prekršaju. Isto tako, ako spomenuti djelatnici sami zateknu vozilo u prekršaju, moraju napisati prometnu kaznu – poručili su iz Grada i pozvali građane da sve komunalne probleme mogu prijaviti putem aplikacije Gradsko oko.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Ljeti je u sobi 35, zimi 15 stupnjeva, tvrdio da hranu mora gutati na silu

Ubojica iz Križevaca žalio se na loše uvjete u Lepoglavi. Sad mora platiti 2.000 eura sudskih troškova

KATICA I ANDRIJA PROSLAVILI DIJAMANTNI PIR

VIDEO “Naše prijateljstvo od ranog djetinjstva u mladosti je preraslo u ljubav”

klub i igrači bez njih ne bi mogli funkcionirati

Toni, Gašo i Roki Slavenovi su ljudi iz sjene, njih ne vidite i ne čujete, a rade veliki posao


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati