Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Neto dobit 15 milijuna kuna, prosječna plaća 9000 kuna!

Dva proizvođača papirnatih vrećica iz naše županije imala su izvrsnu poslovnu 2021. godinu. Prema dostupnim podacima, dvije kompanije imale su neto dobit od 34,4 milijuna kuna. Radi se o koprivničkoj tvrtki Vemo trade i tvrtki iz Gole, Eko papiru. Eko papir u prošloj godini zabilježio je dobit od 18,7 milijuna kuna, dok je Vemo trade zaradio 15,6 milijuna kuna. Spomenimo da se radi o neto dobiti, dakle, o čistoj zaradi nakon oporezivanja. Radi se o dvije obiteljske tvrtke, s time da je ona iz Gole značajno promijenila svoju vlasničku strukturu. Kako je rasla i dobit, rastao je i prihod ovih uspješnih tvrtki, ali i broj zaposlenih. 

Tvrtka Vemo trade u vlasništvu Josipe Jurić, kćeri osnivača Joze Vujeve, prošle godine imala je prihode od 113,4 milijuna kuna, što je rast s obzirom na 101,6 milijuna kuna u 2020. godini. Također, u tvrtki je bilo 118 zaposlenih, a radi se  također o uzlaznom trendu. Što se tiče plaća, tvrtka Vemo trade svoje radnike plaćala je u prosjeku oko 7000 kuna neto. No, ovdje se radi samo o neto plaći, bez putnih troškova, naknade i nagrade, a prosjek tih dodataka je 1800 kuna po zaposleniku, pa tako dolazimo do prosječne isplaćene svote od oko 8800 kuna. Treba napomenuti da su troškovi dvočlane uprave, i to bruto, oko milijun kuna. Dakle, prosječna primanja u Vemo tradeu mnogo su veća od županijskog prosjeka, a uzmemo li u obzir i dodatne naknade, dolazimo do cifre i iznad državnog prosjeka čak i za zagrebačko područje. Sva dobit tvrtke povučena je u zadržanu dobit, što znači da nije isplaćena u smislu dividende vlasnicima, nego je za sada ostala u tvrtki.

Izvrsno poslovanje ima i tvrtka Eko papir, koja je sad u većinskom vlasništvu slovenskog fonda Generali, ali udio u vlasništvu ostao je, i to s 12,52 posto, svakom od djece osnivača Darka Matošića iz Peteranca koji je svoj udio prodao slovenskom fondu. Nakon katastrofalnog požara u 2019. godini, ta kompanija posluje bolje nego ikad.Tvrtka je 2021. godine zapošljavala 154 djelatnika, s tim da, kako doznajemo, taj se broj do današnjeg dana približno brojci od 200 zaposlenih. Prošle godine ukupni prihodi Eko papira iznosili su 140 milijuna kuna, što je ogroman rast od 110 milijuna koliko je bilo u 2020. godini. Prosječna plaća u ovoj tvrtki iznosi 5700  kuna, s tim da se radi o iznosu bez putnih troškova i neoporezivih dodataka. Oni su iznosili sveukupno 1,8 milijuna kuna, što je oko 1000 kuna po zaposleniku. Stoga možemo reći da prosječna neto primanja u Eko papiru iznose oko 6700 kuna. Obje su tvrtke u svojim izvještajima navele da planiraju daljnja širenja i zapošljavanja, a većinu svojih proizvoda izvezu. (md)

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

lokomotiva pala u vječitom derbiju

Bravo! Šampanjac se može staviti na hlađenje, pehar se nakon dvije godine vraća u Koprivnicu

Al' se danas dobro jelo baš

FOTO Bregovska pita uoči današnje manifestacije čuvala se pod tri ključa

NOVI PODACI O BDP-U PO STANOVNIKU OTKRILI BOLNU ISTINU

Hrvatska se razvija duplo brže od naše županije. Gdje smo zapeli?

U TEŠKOJ PROMETNOJ NESREĆI OZLIJEĐENE DVIJE OSOBE

FOTO/VIDEO: Mladi vozač kombija izazvao težak frontalni sudar Audija i Škode

DINO, MARIO I GORdan OTKRILI SU NAM DETALJE

VIDEO Na zgradi HEP-a sutra će osvanuti impresivan grafit

DOJAVA O POŽARU U TRGOVAČKOM CENTRU

UPRAVO Panika u Eurospinu

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati