Neviđena krađa: U šumi mu ukrao kamion, kasnije mu i prijetio smrću

Muškarac iz Križevaca na Općinskom sudu u Bjelovaru optužen je zbog nesvakidašnje krađe: ukrao je kamion. Osim toga, vlasniku tog vozila još je i prijetio.

Pozadina odnosa zbog čega se sve to događalo sredinom ožujka ove godine nije otkrivena u optužnici, a iskaze žrtve, svjedoka i počinitelja kaznenog djela tužitelji nam nisu dostavili. Valentina Sertić Hrebak, zamjenica općinskog državnog odvjetnika u Bjelovaru, te glasnogovornica i službenica za informiranje tog državnoodvjetničkog ureda, odgovorila nam je kako se optužnicom koju je potvrdio Općinski sud u Bjelovaru okrivljeni Križevčanin tereti da je između 9. do 11. ožujka ove godine u šumi uzeo i zadržao za tebe teretno vozilo oštetivši vlasnika za 15.000 kuna.

Drugom točkom optužnice okrivljeni se tereti da je u Osijeku Vojakovačkom vlasniku kamiona koji je ukrao, kako bi ga zastrašio, poslao više SMS poruka. Poslao mu je tri prijeteće poruke, a sve je započelo sa: “Makni se od kamiona” da bi zatim u jednoj nadodao “…dok još možeš po svojim nogama, il ti bude zadnje”, u drugoj “…dok nisi dobil u glavu zadnja opomena”, i u trećoj “… zadnje upozorenje”. Nakon tih poruka tog je muškarca i nazvao na mobitel.

Zaprijetio mu je još jednom neka se makne od kamiona i “da mu to bude zadnje”. Zbog svega što je pretrpio muškarac se ozbiljno uplašio za vlastiti život i prijavio ga je policiji. Osumnjičeni Križevčanin nakon toga je uhićen i protiv njega je pokrenut kazneni postupak. Nakon završene istrage protiv njega je na Općinskom sudu podignuta optužnica koju je sud nedavno potvrdio uz obrazloženje kako dokazi i dokumentacija priloženi u spisu u dovoljnoj mjeri potvrđuju postojanje osnovane sumnje da se optužnica potvrdi.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI