Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
OTIŠAO U RIBOLOV, ZAVRŠIO U KOMI

NEVIĐENO: Branimira je zapalio ribički štap, gasili ga prijatelji

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Poznati koprivnički umjetnik, Branimir Dolenec (65), teško je stradao od jakog udara struje. Taj strašan događaj zbio se u prosincu prošle godine tijekom ribolova. Naime, Branimir je podigao štap dužine 13 metara te zahvatio vodove električne mreže.

Na ovom mjestu je Branimir teško stradao

– Bilo je kišno vrijeme, postavio sam stolicu i montirao kišobran koji je veći od dva metra. Normalno da mi je zaklanjao pogled gore te sam zanemario da je dalekovod tamo, priča nam Dolenec.
U trenutku kada je htio zamahnuti, ulovio je luk te ga je udarilo 110 kilovolti.

– To je strahovito prasnulo te je u isti tren sve izgorjelo i pretvorilo se u prah. Ničega nije bilo, a mene je normalno lupilo – nastavlja. Kišobranu na neki način može zahvaliti što je ostao živ, ali i konstituciji tijela.
– Kišobran mi je spasio život jer je bio direktno u zemlji, pa je veći dio preuzeo na sebe. Dok me je lupilo, počeo sam gorjeti te su me kolege uspjele ugasiti – prisjeća se umjetnik.
Ispričao nam je kako se u tom trenutku sjećao svega te da je čak sam došao do Hitne pomoći uz pomoć kolega.

Branimir Dolenec prošao je pravu kalvariju

– Nakon toga su me dovezli u bolnicu gdje sam završio u komi. Stanje mi se pogoršalo te su mi počeli otkazivati organi, pa sam prebačen u Zagreb.
Iduća nekoliko dana za Branimira i njegovu obitelj bila su ključna, no zahvaljujući doktorima, a i njemu samom, naš umjetnik polako se oporavljao. Čim je otvorio oči, želio je samo jedno.

– Kada sam došao k sebi, odmah sam htio ići doma. Na to je doktorica rekla da mogu ići ako uspijem doći do njene ordinacije. A ja se iz kreveta nisam mogao dići – govori kroz smijeh.
Na svu sreću, Branimir se brzo oporavljao i odmah krenuo s terapijama i vježbama, no i sa svojom najvećom strašću – slikanjem, u ovom slučaju crtanjem.

– Kako se bavim slikarstvom, bez obzira na to što sam bio zamotan, nisam mogao više čekati, pa mi je žena donijela blok i materijale za crtanje. Crtao sam po bolnici i malo je za reći da su doktori i sestre poludjeli, no morao sam razvijati motoriku budući da mi je sve bilo ukočeno – kaže slikar.
Ovaj strašan događaj sada je iza njega te mu je dana još jedna prilika za život.

Opećena ruka Branimir Dolenca

– I dalje sam aktivan jer ako staneš, onda nemaš ništa. Sve što se dogodilo na neki me način ojačalo, ali s druge strane, nikome ne bih poželio – zaključuje Branimir Dolenec, koprivnički umjetnik koji je u zagrebačkoj bolnici proveo deset dana.

Treba spomenuti kako su njegove kolege i prijatelji ribiči organizirali humanitarno natjecanje na kojem su sakupljali novac za novu opremu kako bi se što prije mogao vratiti ribičiji.

FOTO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

TRADICIONALNA MANIFESTACIJA

FOTO/VIDEO Velikim skokom u Dravu obilježili Dan europske Amazone

Svoju je štalu pretvorio u galeriju

VIDEO Pero: “Boli me što Đurđevac nije htio prihvatiti moju donaciju”

Između Đurđevca i Kalinovca

UPRAVO Sudar Peugeota i Golfa na Podravskoj magistrali


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati