Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
PETI CIKLUS CENTRA IZVRSNOSTI

Nikad veći interes za dodatnim znanjem iz matematike, fizike, kemije i biologije

U prostorima koprivničke Gimnazije Fran Galović danas je počela peta sezona Centra izvrsnosti. Prema riječima ravnatelja Gimnazije Vjekoslava Robotića ove je godine zabilježen rekordan odaziv učenika.

– Nikad nismo imali veći interes. Uključeno je 160 djece, od čega 98 osnovnoškolskog uzrasta i 52 polaznika srednjih škola. Ove godine novost je da je uvedena matematika za uzrast četvrtog razreda osnovnih škola – pojasnio je Robotić.

Centar izvrsnosti omogućuje darovitim učenicima savladavanje dodatnih sadržaja i usavršavanje znanja i vještina potrebnih za daljnje školovanje. Stručnjaci koji rade u centrima biraju se u suradnji sa županijskim stručnim vijećima pojedinih predmeta, a ove godine ih je angažirano 14.

Učenici će tijekom devet subota, izuzevši školske praznike, stjecati dodatna znanja iz matematike, fizike, kemije i biologije.

Prijašnjih godina upravo zahvaljujući dodatnoj edukaciji putem Centra izvrsnosti dogodio se veliki pomak u rezultatima županijskih i državnih natjecanja iz matematike.

– Najveći pomak zabilježen je na državnim natjecanjima iz fizike, a posebno iz kemije gdje su učenici koji su pohađali Centar postali državni prvaci – pojasnio je ravnatelj.

Dodajmo da su Centri izvrsnosti formirani u tri županijske gimnazije, koprivničkoj, đurđevačkoj i križevačkoj, a u potpunosti ih financira Koprivničko-križevačke županija.  

Jedan od onih koji su subotu ujutro iskoristili kako bi proširili svoje znanje je i Bruno Horvat, polaznik osmog razreda Osnovne škole Legrad. Bruno nam je kazao kako mu inače leži matematika te se nada da će mu novo stečeno znanje pomoći oko lakšeg upisa matematičkog smjera gimnazije, nakon čega planira upisati PMF.

Iz škole Braće Radić po dodatnu dozu matematiku već drugu godinu za redom došle su Amadea Filipović i Marija Jembrek. Njih dvije zadovoljne su bile lani pa su odlučile i ove godine svoje subote provesti na koristan način kako bi si jednog dana olakšale upis u srednju školu.

FOTO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

NATJECANJE SE ODRŽALO U KUTINI

FOTO S njima nema šale, sestre Gabriela i Dorotea državne su prvakinje u boksu

Prijevara u tijeku

Hrvatska pošta ima važnu obavijest

Radi se o igru Loto 7

Koprivničanac pogodio “šesticu” i zaradio pozamašnu svotu

Ovaj se vjerojatno pripremao za post na Veliki petak

FOTO Upali mu u dom, i u škrinjama našli preko 100 kila ribe, slijedi optužnica

Uručeni novi ugovori iz projekata Zaželi - prevencija institucionalizacije

Za osam programa osigurano više od sedam milijuna eura

POTPISAN NOVI KOLEKTIVNI UGOVOR ZA ZAPOSLENIKE ŽUPANIJSKE UPRAVE

Narasla osnova za obračun plaće, božićnica, regres…

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati