Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Obavijest za potrošače

Njemačko brašno povlači se s tržišta: U njemu je štetan sastojak

Kako navode iz Tvornice zdrave hrane, s tržišta se povlači njemačko brašno zbog moguće povećane količine tropanskih alkana.

Povlačenje se odnosi na proizvod: Brašno od teffa bez glutena – Organsko 400g BauckHof (Lot: 227824 Rok: 19.09.2023. Lot: 228871 Rok: 30.10.2023.)

Kako navode iz Državnog inspektorata, ovaj proizvod nije u skladu s Uredbom 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane.

“Vjerujemo da prihvaćate da je ovo povlačenje samo dokaz striktnih kontrola, a primjena nužnih mjera dokazuje odgovorno poslovanje” stoji u obavijesti Tvornice zdrave hrane i mole kupce koji trebaju izvršiti povrat da proizvod vrate u najbližu poslovnicu Tvornice Zdrave Hrane kako bi im se mogao vratiti novac.

Tropanski alkaloidi prirodni su sastojci koje najčešće nalazimo u određenim biljakama. Neki od njih koriste se kao lijekovi, a gotovo svi su u većim količinama jaki otrovi. Najviše proučavani tropanski alkaloidi u hrani su atropin, skopolamin i hiosciamin.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Niti jedna tvrtka među 500 najboljih po plaćama, a najveće plaće isplaćuje Belupo

Istražili smo kakve su prosječne mjesečne neto plaće isplaćivali najveći poduzetnici u Podravini i Prigorju

Obavijest trgovačkog lanca

Plodine: “Ako ste kupili ovaj prehrambeni proizvod nemojte ga konzumirati”

Ljeto na zrinskom je počelo

VIDEO Prepun centar Koprivnice pjeva s Tonyjem u glas


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati