Noćni obračun u podravskom okupljalištu mladih, Mario bacio čašu pa ‘pobio’ batine

Mario (31) iz Vukosavljevice i Pitomačanin Ivan (37) presudom prekršajnog odjela Općinskog suda u Virovitici proglašeni su krivima zbog izgreda u poznatom pitomačkom ugostiteljskom objektu i disko baru Tena koji se dogodio krajem ožujka.

Prema presudi sutkinje Vesne Blažević koja je obojicu 8. lipnja nepravomoćno proglasila krivima, Mario se tijekom večeri 20. ožujka  ‘doveo pod utjecaj alkohola od 2,18 promila’ i oko 1.15 sati u disko baru sa stola uzeo staklenu čašu punu vode koju je bez ikakvog povoda i razloga bacio u smjeru Ivana. Srećom, bačena čaša nije ga pogodila već se razbila u zid. No, izazvalo je to Ivanovu reakciju koji je prišao Mariju. Došlo je do verbalnog prepucavanja i naguravanja pri čemu je Mario pao na pod, a Ivan ga je zatim nekoliko puta nogom udario u tijelo. Mario je nakon toga ustao u izašao iz ‘Tene’.

Time je i njihov sukob prestao. No, zbog narušenog je javnog reda intervenirala policija čiji su službenici prekršajno prijavili obojicu sudionika. Na kraju, policijskom prijavom bavio se i prekršajni sud čija je sutkinja Marija i Ivana proglasila krivima te obojicu kaznila sa 675 kuna novčane kazne, a moraju platiti i po 100 kuna troškova. Ako u roku od 60 dana plate dvije trećine kazne, ona će im biti uvažena kao plaćena u cijelosti. Sutkinja okrivljenike nije ispitivala, već je svoju presudu donijela na temelju podnesenog optužnog prijedloga policije. Kako je navedeno, kažnjeni su kaznom unutar granica prekršajne kažnjivosti jer je za spomenuti prekršaj predviđena novčana kazna u protuvrijednosti domaće valute od 25 do 175 eura.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI