Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
zanimljiva i znakovita prenamjena sportskog objekta

Nogometno igralište bivšeg županijskog prvaka postaje naselje za umirovljenike

Igralište Mladosti iz Malog Otoka, nekadašnjeg prvaka prve županijske lige, već dugo godina zjapi prazno, a općina o svom trošku nekoliko puta godišnje pokosi travu kako ne bi zaraslo u korov. No to bi se uskoro trebalo promijeniti, ali ovog se puta po travi igrališta u Malom Otoku neće nadigravati poletna mladež, već će se vidjeti sijede glave i nešto sporiji pokreti. Naime, općina je na tom području naumila napraviti centar za dnevni boravak, a u kasnijoj fazi i malo naselje za umirovljenike. Prva faza značila bi prenamjenu sportskog objekta, prostora bivšeg DVD-a i kuće koja je u vlasništvu općine u objekte za dnevni boravak umirovljenika. Ne radi se samo o prenamjeni prostora, već i o kompletnoj organizaciji života. Iako se dnevni centri grade već duže, u selima su oni vrlo rijetki jer je za to potrebna infrastruktura, ali i financije, a općina u ovom slučaju novac kani osigurati u sklopu Europskog socijalnog fonda.

– Radi se o tome da bi umirovljenici na jednom mjestu mogli provoditi dane, i to s raznim aktivnostima, a boravak bi podrazumijevao i prehranu te zdravstvenu skrb. Nešto kao vrtić, samo za starije. Želja mi je da ljudi starost dočekaju dostojanstveno i aktivno, a ne da odu po raznima domovima gdje se čeka smrt – objasnio je svoju ideju Ivan Sabolić. Kako u Hrvatskoj ima sve više starijeg stanovništva, načelnik Sabolić u ovom projektu vidi priliku da poboljša demografske brojke. Iako se, kada se o tome govori, većinom misli na rađanje djece i doseljavanje mladih obitelji, (općina i za to ima vrlo uspješan program, po kojem kuće prodaje za 13 centi), brojke se mogu popraviti i doseljavanjem umirovljenika.

– U drugoj fazi projekta kanimo izgraditi kućice koje bi mogli kupovati i umirovljenici iz drugih krajeva koji bi se doselili u Mali Otok. U trećoj bi fazi isto takvo naselje radili na Šoderici – rekao je Ivan Sabolić. Plan također postoji i za igralište u Kutnjaku, gdje je također nekad nastupao klub pod nazivom Mladost.

– Tu postoje neki inicijalni razgovori s investitorima iz Ukrajine koji bi se bavili ispitivanjem proteina. No, kako kažem, tek su obavljeni inicijalni razgovori, tako da u ovom trenutku osim toga nema više informacija – naveo je Sabolić.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

projekt aglomeracije ludbreg pomaknuo se s mrtve točke

Prvi korak napravljen, realizacija još upitna

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Izbio požar u obiteljskoj kući, dječak spriječio katastrofu

POKAZNA VJEŽBA

FOTO Djeca pokazala svoje vatrogasne vještine

podravsko naselje dobilo svoj prvi suvenir

VIDEO Vlado je od pčelinjeg voska napravio repliku zvonika

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Težak sudar dvaju kombija. Dvije osobe prevezene u bolnicu

NA AUTOCESTI KOD ZAGREBA STRADAO 37-GODIŠNJAK IZ PODRAVINE, LIJEČNICI MU AMPUTIRALI NOGU

Otac stradalog Kloštrana: “Otpeljao mi je zdravog sina, a vratio invalida”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati