Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Nove gradske stipendije za čak 125 studenata, iznosi povećani za 10 posto!

Kako to obično biva iz prijelaza godine u godinu, Grad Koprivnica i formalno predstavlja jedan od svojih projekata investiranja u mlade – ovaj put studente. Nastavlja se stipendiranje svih redovnih studenata s područja grada Koprivnice, a danas su u Gradskoj vijećnici podijelili ugovore o stipendiranju novih 125 studenata.

-Posljednjih nekoliko godina imamo priliku svjedočiti promjenama u svijetu koje utječu na sve nas, a upravo protiv takvih promjena možemo se boriti novim znanjima i spoznajama te načinom razmišljanja, a taj novi način razmišljanja nosite samo vi – studentima je poručio gradonačelnik Mišel Jakšić.

Dodajmo kako je u proračunu Grada za potrebe studentskih stipendija osigurano 350 tisuća eura, a stipendije su uvećana za 10 posto. Stipendija za studiranje u Hrvatskoj iznosi 80 eura mjesečno, odnosno 160 eura mjesečno za studiranje izvan Hrvatske. Stipendija za studente koji imaju utvrđeni invaliditet veći od 50 posto iznosi 120 eura mjesečno za studiranje u Hrvatskoj, odnosno 240 eura mjesečno za studiranje izvan Hrvatske, dok stipendija za studiranje deficitarnih zanimanja iznosi 120 eura mjesečno.

Studentica sociologije i talijanistike Sara Forjan istaknula je kako će joj stipendija omogućiti lakše studiranje i uljepšati studentske dane, dok je student medicinsko-laboratorijske dijagnostike Jakov Pavleković istaknuo kako će stipendiju trošiti na troškove stanovanja i prehrane. Ukopno u akademskoj godini 2022./2023. Grad će stipendirati 370 studenata, od čega je 245 postojećih korisnika stipendija i 125 novih. Od tog broja ukupno je 19 inozemnih stipendija te 21 stipendija za deficitarna zanimanja. Također dodijeljena je i jedna stipendija studentu s utvrđenim invaliditetom većim od 50 posto.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

obavijest potrošačima

U prehrambenom proizvodu iz Albanije otkrivena prisutnost jako toksične kemikalije

sjednica gradskog vijeća

Grad podigao subvencije za vrtiće izvan grada, oporba ih kritizirala zbog nerješavanja problema s kapacitetima

SAVLADANA ZADNJA PREPREKA ZA IZGRADNJU GEOTERMALNE ELEKTRANE

Za izgradnju je potrebno 100 milijuna eura, tražit će strateškog partnera

DOBRA VIJEST ZA STANOVNIKE PODOLICA ALI I SVE OSTALE U PROMETU

FOTO Tri tjedna prije roka otvorena Zagrebačka, prometuje se u oba smjera

SAMO DA NAS VRIJEME POSLUŽI

Podravka sprema 4500 porcija graha, dijelit će se u parku, a znamo i satnice koncerata

PROMETNA NESREĆA NA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

Sudarila se dva teretna vozila na Podravskoj magistrali. Jedna osoba ozlijeđena

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati