Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Nove gradske stipendije za čak 125 studenata, iznosi povećani za 10 posto!

Kako to obično biva iz prijelaza godine u godinu, Grad Koprivnica i formalno predstavlja jedan od svojih projekata investiranja u mlade – ovaj put studente. Nastavlja se stipendiranje svih redovnih studenata s područja grada Koprivnice, a danas su u Gradskoj vijećnici podijelili ugovore o stipendiranju novih 125 studenata.

-Posljednjih nekoliko godina imamo priliku svjedočiti promjenama u svijetu koje utječu na sve nas, a upravo protiv takvih promjena možemo se boriti novim znanjima i spoznajama te načinom razmišljanja, a taj novi način razmišljanja nosite samo vi – studentima je poručio gradonačelnik Mišel Jakšić.

Dodajmo kako je u proračunu Grada za potrebe studentskih stipendija osigurano 350 tisuća eura, a stipendije su uvećana za 10 posto. Stipendija za studiranje u Hrvatskoj iznosi 80 eura mjesečno, odnosno 160 eura mjesečno za studiranje izvan Hrvatske. Stipendija za studente koji imaju utvrđeni invaliditet veći od 50 posto iznosi 120 eura mjesečno za studiranje u Hrvatskoj, odnosno 240 eura mjesečno za studiranje izvan Hrvatske, dok stipendija za studiranje deficitarnih zanimanja iznosi 120 eura mjesečno.

Studentica sociologije i talijanistike Sara Forjan istaknula je kako će joj stipendija omogućiti lakše studiranje i uljepšati studentske dane, dok je student medicinsko-laboratorijske dijagnostike Jakov Pavleković istaknuo kako će stipendiju trošiti na troškove stanovanja i prehrane. Ukopno u akademskoj godini 2022./2023. Grad će stipendirati 370 studenata, od čega je 245 postojećih korisnika stipendija i 125 novih. Od tog broja ukupno je 19 inozemnih stipendija te 21 stipendija za deficitarna zanimanja. Također dodijeljena je i jedna stipendija studentu s utvrđenim invaliditetom većim od 50 posto.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI