Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
OTVOREN CEKOM

Novi Centar kompetentnosti podići će nivo obrazovanja u cijeloj županiji

Školska godina za polaznike Obrtničke škole Koprivnica počela je na najbolji mogući način, otvorenjem novih prostora regionalnog Centra kompetentnosti. Ovim je projektom unaprijeđena infrastruktura Obrtničke škole Koprivnica te partnerske ustanove Strukovne škole Đurđevac.

Školska ustanova u Koprivnici koju polazi 550 učenika, ima 30 razrednih odjela i nudi program od 24 zanimanja danas je dobila suvremeno opremljen prostor koji će podići kvalitetu obrazovanja kako u gradu Koprivnici, tako i u cijeloj županiji.

Ravnatelj škole Zlatko Martić istaknuo je prilikom otvorenja kako je njegova ustanova prepoznata po učenicima i učenicama, profesorima i profesoricama.

– Obrtnička škola je kao pepeljuga, vrijedni smo, radili smo puno, a rezultati oko nas to pokazuju. Danas dolazimo u novi prostor, dvorac znanja i vještina, a pepeljuga se pretvorila u princezu – kazao je ravnatelj te zahvalio svim prijašnjim generacijama učenika, nastavnika, ravnatelja koji su utkali dio sebe u ovo što se danas otvorilo.

– Oprema bez djece i izvrsnih nastavnika ništa ne znači. Mogu obećati da će djeca koja dođu k nama od nas izaći kao vrsni znalci i stručnjaci u svojim područjima, ali i dobri ljudi – poručio je Martić.

U ime svih ravnatelja županijskih osnovnih škola na ovom velikom projektu čestitala je Mirjana Bazijanec dok je Darko Masnec, županijski pročelnik za financije kratko podsjetio na put koji je trebalo prijeći, pa i zavrzlame oko financija koje su nastale zbog poskupljenja materijala tijekom pandemijske godine. Projekt je u konačnici koštao 40 milijuna kuna.

Masnec je istaknuo kako je projektni tim odradio lavovski dio posla, a ovo je način na koji bi trebalo modernizirati sve srednjoškolsko obrazovanje.

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić podsjetio je na to kakvu važnost za sve Koprivničance ima Školak, a sada razvijamo koncept Školak 2.

– Rekao bih da ste princeza postali davno, samo ste čekalli pravi kroj cipelice koja je sada došla – kazao je.

Hrvoje Bujanović, državni tajnik i izaslanik predsjednika Vlade iskazao je također zadovoljstvo i oduševljenje novim prostorima.

Župan Darko Koren nije krio veliku radost što prisustvuje događaju koju je dao veliki doprinos unapređenju života Koprivnice, a njegovu je važnost usporedio sa vrijednim sadržajima poput Eifellovog tornja u Parizu i milanskom Scalom.

Otvorenje je na trenutak bilo zaustavljeno zbog neplaniranog događaja kada je jedan učenik izenada pao u nesvijest o čemju smo odmah izvijestili.

Program je završio paljenjem svjećica na slavljeničkoj torti i razgledavanjem novo uređenih prostora.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Mi bi prije kupili kajdanku Olivera Dragojevića neg Rogatog konja?

LIJEK ZA UGODAN I ZDRAV ŽIVOT

Novi termini vježbi u vodi za zlatnu dob

ROMAN SOVIĆ, VODITELJ ŠKOLE NOGOMETA O LOŠIM REZULTATIMA MLADIH SLAVENAŠA

“Uskoro ćemo imati bolesne mlade ljude ako se svi ne pozabavimo fenomenom modernih tehnologija”

Budite oprezni

Znamo kuda će ove subote ići divlje svinje

Završena policijska istraga

Nesvakidašnji incident s noževima u Križevcima, bio je pokušaj ubojstva

država će sufinancirati troškove boravka djece u vrtićima i do 50 posto

Subvencije su značajne, ali i nelogične. Bogata Gola dobit će više od siromašnih Hlebina

Upišite pojam koji želite pretraživati