Recept tjedna za vas je pripremio Ivan Belec, glavni chef kuhinje koprivničke pivnice K Franzu. U slast!
Rižoto s piletinom (za četiri osobe)
Sastojci:
piletina 0,4 kg
riža 0,4 kg
glavica luka
dvije mrkve
celer 50 grama
tikvica
paprika šarena (žuta, crvena i zelena)
grašak 50 grama
šampinjoni 50 grama
sol, 1 žlica
papar, 2 prstohvata
pileći temeljac 6 dcl ili kokošja kocka
vrhnje za kuhanje 1 dcl
maslac 10 dag
svježi peršin
Postupak:
Na ulju popržimo luk do zlatno žute boje, nakon čega dodamo piletinu narezanu na kockice, začinimo solju i paprom te pirjamo pet minuta. Nakon toga dodamo mrkvu, celer i papriku pa opet pirjamo još pet minuta te dodamo ostalo povrće. Sve podlijemo temeljcem i ostavimo da krčka dok povrće ne omekša. Kad je povrće dovoljno meko, dodamo kuhanu rižu koja je prethodno skuhana al dente i ostavimo sve skupa, na laganoj vatri, pet minuta. Na kraju u gotov rižoto dodamo vrhnje za kuhanje i kockicu maslaca, promiješamo i serviramo.