Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
RADOVI U TIJEKU

Novi vrtić gradi se uz mjesno groblje. Temelji se već naziru

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Roditelji čiji su mališani ovih dana ostali bez mjesta u vrtiću, ali isto tako i gradska vlast, uskoro će odahnuti. Naime, vrtić u Herešinu već je u izgradnji, a objekt se gradi na sličnu shemu kao i onaj u Starigradu. Nalazi se u Zagorskoj ulici i do njega se dolazi prilaznom cestom napravljenom prije nekoliko godina. Gledate li s glavne ceste, novi vrtić bit će odmah iza mjesnog groblja, a temelji se već naziru. Gradilište je prijavljeno 11. travnja, prostire se na 400-tinjak kvadrata, a desetak radnika tamo je svakodnevno.

– Kiša nas tu i tamo omete pri radu, ali zasad ide sve po planu. Mi odrađujemo ovu prvu fazu radova, nakon toga dolaze drugi, ali uskoro će sve to biti gotovo – rekao nam je jedan od njih.

Da sve ide u dobrom pravcu potvrdio nam je i Mišel Jakšić, naglasivši da će djeca već ove godine pohađati novi vrtić. Podsjetimo, u sklopu vrtića nalazit će se prostorije za smještaj tri odgojne skupine te vanjski prostor s dječjim igralištem. Mjesta u njemu naći će 52 mališana s područja grada, vrijednost cijelog objekta je nešto manje od 1,4 milijuna eura, a rok izvršenja svih ugovornih obveza je listopad ove godine. Vrtić u Herešinu vrata će otvoriti točno četiri godine nakon što je izgrađen onaj u Starigradu, a već iduće godine trebao bi „niknuti“ i onaj na Bajeru, koji će biti mnogo veći. Na dvije etaže primit će oko 280 djece u 14 odgojnih skupina, a samim time Koprivnica više neće imati problema s upisnim kvotama.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

projekt aglomeracije ludbreg pomaknuo se s mrtve točke

Prvi korak napravljen, realizacija još upitna

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Izbio požar u obiteljskoj kući, dječak spriječio katastrofu

POKAZNA VJEŽBA

FOTO Djeca pokazala svoje vatrogasne vještine

podravsko naselje dobilo svoj prvi suvenir

VIDEO Vlado je od pčelinjeg voska napravio repliku zvonika

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Težak sudar dvaju kombija. Dvije osobe prevezene u bolnicu

NA AUTOCESTI KOD ZAGREBA STRADAO 37-GODIŠNJAK IZ PODRAVINE, LIJEČNICI MU AMPUTIRALI NOGU

Otac stradalog Kloštrana: “Otpeljao mi je zdravog sina, a vratio invalida”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati