Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
KOPRIVNIČANKA, KOJA JE BILA MOZAK OPERACIJA, IZLAZI NA SLOBODU

Obitelj iz Hrvatske osuđena na ukupno 54 godine zatvora zbog niza brutalnih pljački u Danskoj

Koprivničanka koja je s ostatkom obitelji u Danskoj zbog niza pljački osuđena na ukupno 54 godine zatvora, izlazi na slobodu. Odlučio je tako Županijski sud u Zagrebu kojeg je nadležno pravosudno tijelo Kraljevine Danske izvijestilo kako je LJ.M. početkom veljače ove godine puštena na uvjetni otpust. LJ.M. je tako puštena na slobodu iako je u siječnju 2019. godine u Danskoj osuđena na 12 godina u zatvora, a u presudu joj je uračunato vrijeme oduzimanja slobode još od studenog 2017. godine.

O ovoj obitelji iz Hrvatske, danski pa i hrvatski mediji pisali su još prije nekoliko godina, kada su četiri člana s prijavljenim boravkom u Danskoj osuđena na dugogodišnje kazne zatvora. LJ.M. i njen suprug S.K. osuđeni su na po 12 godina zatvora, a njihova dvojica sinova na po 15 godina zatvora. Nakon izvršenja kazne svi će oni biti trajno izgnani iz Danske, a LJ.M., vidljivo je iz rješenja Županijskog suda u Zagrebu, već ima prijavljeno prebivalište u hrvatskoj metropoli.

Provale i zatočenja

Prije nešto više od pet godina, članovi ove hrvatske romske obitelji osuđeni su zbog više od 20 slučajeva razbojništava, provala, zatočenja i nezakonitog posjedovanja oružja. Danski mediji tada su pisali kako je obitelj kaznena djela izvodila u nekoliko gradova širom Danske i to u razdoblju od 2015. do 2017. godine, a uz njih je na osam godina osuđen i obiteljski prijatelj, također hrvatskog državljanstva dok je najmlađi sin LJ.M. i S.K.-a zbog nedostatka dokaza oslobođen optužbi. Policija je tijekom istrage u njihovoj obiteljskoj kući u Guldborgu pronašla ne samo oružje, već i dio plijena s pljačkaških pohoda, a kako se moglo saznati tijekom suđenja, omiljena meta bila su im staračka i samačka kućanstva jer su se žrtve teško mogle obraniti od napadača. Danski sud zaključio je da su roditelji planirali provale i pljačke, sinovi su ih izvršavali, a neki od tih napada, pisali su danski mediji, bili su osobito brutalni i nasilni. Starije ljude u čije bi domove upali vezali su trakama, maltretirali pa i tukli, a jednu su 82-godišnjakinju izvukli iz kreveta i vezali.

Stravična okrutnost

Jedan brat uhvatio ju je za grlo, drugi joj je slomio prst na ruci, a kada su pokupili plijen, staricu su ostavili na podu kraj kreveta, no srećom pa ju je za nekoliko sati pronašla kći. Osobito je okrutna i brutalna bila provala u kuću 75-godišnjakinje i njene kćeri u gradu Skellebjergu u srpnju 2017. godine. Nakon upada, dva su mladića kćer bacili na pod, a dok joj je jedan koljenom pritiskao grudni koš, drugi joj je podlakticom stiskao vrat. I majka i kćer su završile u bolnici, a ukradeno im je oko 8000 eura i razni predmeti koje je 75-godišnjakinja prepoznala nakon što je ova hrvatska obitelj uhićena.

Jedan od dokaza za njihovu osudu bio je i otisak tenisica jednog od braće prilikom ove nasilne pljačke. Ova je obitelj „pala“ nakon pljačke starijeg bračnog para u mjestu Hvidovre, kada ih je danska policija uhvatila na djelu. Mlađeg su uhvatili na licu mjesta, a stariji je uspio pobjeći, no i on je vrlo brzo uhićen. Tijekom istrage se pokazalo da su upravo oni odgovorni za cijeli niz nasilnih pljački koje su godinama šokirale Dansku, a ubrzo se ispostavilo da su upravo ova Koprivničanka i njen muž bili mozak operacije dok su njihovi sinovi bili mišići.

FOTO ilustracija/youtube

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravec koji je rušio i gradio četiri države

FOTO U Zagrebu sahranjen Josip Manolić

KORISNE INFORMACIJE

U ovim slučajevima dijete ima pravo na obiteljsku mirovinu

novčano je kažnjen

BMW-om bježao policiji, počinio pet prekršaja

požar u pitomači

FOTO Vatra progutala drvarnicu, zahvatila dio obiteljske kuće

PLINSKI TOPOVI GRUBO UTJEČU NA KVALITETU NJIHOVA ŽIVOTA

VIDEO Legrađani na rubu živaca: “Ne možemo spavati, djeca nam imaju tikove, a kokoši su prestale nesti jaja”

korisne informacije

Evo tko sve ima pravo na dječji doplatak


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati