Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
DOM SLAVENA GODINAMA PROPADA

Objekt u kojem su se družile brojne generacije Podravka će pretvoriti u moderan diskont

Legendarnu zgradu Doma Slavena u Starčevićevoj ulici koju generacije starijih Koprivničanaca pamte kao mjesto okupljanja, druženja i dobre zabave Podravka planira pretvoriti u moderno zdanje. Otkrila je to na današnjem božićnom druženju s novinarima predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić.

Iako su svojevremeno postojale namjere da se objekt proda, nova ideja Podravke je objekt koji godinama propada prenamijeniti u nov, moderan diskont koji bi zamijenio sadašnja dva koja posluju u Koprivnici. Riječ je o objektima u strogom centru grada u sklopu gradske tržnice i onom na parkiralištu pokraj Podravkine sedmerokatnice koje bi zamijenio jedan novi, suvremeno uređen prostor. U sklopu novog objekta, osim diskonta nalazio bi se i ugostiteljski objekt, odnosno kafić.

Kako je objasnila Dalić, prepreka početku projekta je važeći gradski urbanistički plan koji predviđa da se objekt kakvog planiraju može graditi na površini od 1000 kvadrata, dok je postojeća parcela površine 970 kvadrata. Zbog manjka od 30-tak kvadrata Grad Koprivnica mora provesti izmjene GUP-a.

Hoće li zgrada Slavena biti u potpunosti srušena ili će biti rekonstruirana na postojećim temeljima, još nije definirano. Detalji će biti poznati u mjesecima pred nama.

Kako je najavila predsjednica Uprave, iduća godina za Podravku će biti u znaku brojnih otvorenja novih tvornica. Već u siječnju očekivano je otvaranje tvornice za proizvodnju tjestenine na Danici, nakon toga, na proljeće se očekuje da će vrata otvoriti tvornica za preradu rajčice u okviru postojeće tvornice Kalnik, a potom, krajem godine i novi logističko-distributivni centar.

Foto: Vedran Tkalec

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

TEŠKA PROMETNA NESREĆA U KRIŽEVCIMA

Auto završio na krovu, vozač i putnici odšetali s mjesta događaja. Jedan teško ozlijeđen

MEĐIMURSKI PODUZETNIK ČEKA NOVI GUP

Garaže vile Lendvaj se uskoro ruše, zgrada i dalje na čekanju

brza intervencija đurđevačkih vatrogasaca

FOTO U Đurđevcu se zapalio automobil, gasili ga vatrogasci


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati