Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
RADOVI VRIJEDNI 129 TISUĆA EURA

Obnavlja se pročelje crkve

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Na crkvi Rastanka svetih apostola u Novigradu Podravskom u tijeku su radovi uređenja pročelja. Nakon što su prije dvije godine obavljeni zahvati za sanaciju kapilarne vlage koja je zahvatila i unutrašnjost zidova, stvorili su se uvjeti za uređenje pročelja pa je Župa uz financijsku podršku Općine i Varaždinske biskupije krenula u tu investiciju. Troškovi uređenja pročelja iznose 129.000 eura, a plan je da radovi završe do jeseni.

– Obnova pročelja provodi se prema napucima konzervatora i zbog toga su i troškovi veći jer moramo koristiti materijale koji će ujedno i jamčiti daljnju pojavu kapilarne vlage te one koji će zadržati izvorni izgled naše crkve. Općina je za uređenje pročelja prvotno osigurala 35.000 eura, a isti je iznos odobrila i Varaždinska biskupija – rekao je Zdravko Brljek – Brčo, načelnik Općine Novigrad Podravski. Za zatvaranje financijske konstrukcije potrebno je osigurati još 59.000 eura pa će, ističe načelnik, Općina rebalansom proračuna izdvojiti i ta sredstva.

– Naši preci su bez dizalica, skela i raznoraznih pomagala izgradili crkvu pa je ono što mi u ovo doba moderne građevine najmanje možemo učiniti je osigurati sredstva da ona i danas dostojno izgleda. U dogovoru smo s izvođačem radova koji će nam izaći u susret s dinamikom plaćanja izvedenih radova, tako da će pročelje do jeseni biti obnovljeno. Radovi se ne odražavaju na služenje misnih slavlja jer su svi zahvati vezani za vanjski dio – zaključio je načelnik Brljek – Brčo.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

OD RAZGOVORA S OGORČENIM RODITELJIMA PROTEKLOG TJEDNA, STVARI SU SE NAPOKON POMAKNULE S MRTVE TOČKE...

VIDEO Leonidu (3) nije odobren upis u dječji vrtić samo zato jer ne vidi na jedno oko

Ljeti je u sobi 35, zimi 15 stupnjeva, tvrdio da hranu mora gutati na silu

Ubojica iz Križevaca žalio se na loše uvjete u Lepoglavi. Sad mora platiti 2.000 eura sudskih troškova

KATICA I ANDRIJA PROSLAVILI DIJAMANTNI PIR

VIDEO “Naše prijateljstvo od ranog djetinjstva u mladosti je preraslo u ljubav”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati