Obnova u jeku: Ludbrežani će od jeseni opet imati kino!

Već pet mjeseci traju radovi na obnovi ludbreške kinodvorane koja polako dobiva svoje nove obrise. Prva faza koja uključuje građevinske i obrtničke radove bi, prema procjeni, trebala završiti do kraja ovoga mjeseca.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Radi se o potpunom preuređenju dvorane. Novi je izgled unutrašnjosti, novi je strop, rasvjeta u dvorani. Kompletna rasvjeta pozornice s modernim reflektorima. Pod dvorane je drugačije uređen, stepeničasto, a pozornica dobiva kazališni drveni pod. Ova dvorana neće podsjećati na onu staru kakvu svi pamtimo – ističe Branko Dijanošić, ravnatelj Centra za kulturu i informiranje Dragutin Novak. Samo u te radove bit će utrošeno 1,5 milijuna kuna.

Nakon završetka prve faze počet će namještanje kinodvorane te instaliranje audio i vizualne opreme.

– Stolice su nam stigle, međutim, s njihovom montažom ćemo pričekati sve dok, naravno, ne završe svi građevinski radovi i dok se temeljito ne očisti dvorana od prašine. U izradi su i zastori za pozornicu. Paralelno s namještajem očekuje nas i instaliranje audio i vizualne opreme koja će uvelike doprinijeti multifunkcionalnosti dvorane – dodaje ravnatelj Dijanošić.

Osim kulturno-umjetničkih programa, koncerata, konferencija, seminara, tribina, predavanja i ostalih događanja, u ovoj moderno uređenoj dvorani ponovno će biti i projekcija filmova i to na novoj digitaliziranoj kino opremi, nabavu koje sufinanciraju Centar te s 300.000 kuna Ministarstvo kulture i medija. Nakon potpisivanja ugovora s Ministarstvom, Centar za kulturu i informiranje proveo je postupak javne nabave i odabrao najboljeg ponuđača. Do kraja rujna očekuje se i dolazak nove kinoopreme.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI