Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Obnova u jeku: Ludbrežani će od jeseni opet imati kino!

Već pet mjeseci traju radovi na obnovi ludbreške kinodvorane koja polako dobiva svoje nove obrise. Prva faza koja uključuje građevinske i obrtničke radove bi, prema procjeni, trebala završiti do kraja ovoga mjeseca.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Radi se o potpunom preuređenju dvorane. Novi je izgled unutrašnjosti, novi je strop, rasvjeta u dvorani. Kompletna rasvjeta pozornice s modernim reflektorima. Pod dvorane je drugačije uređen, stepeničasto, a pozornica dobiva kazališni drveni pod. Ova dvorana neće podsjećati na onu staru kakvu svi pamtimo – ističe Branko Dijanošić, ravnatelj Centra za kulturu i informiranje Dragutin Novak. Samo u te radove bit će utrošeno 1,5 milijuna kuna.

Nakon završetka prve faze počet će namještanje kinodvorane te instaliranje audio i vizualne opreme.

– Stolice su nam stigle, međutim, s njihovom montažom ćemo pričekati sve dok, naravno, ne završe svi građevinski radovi i dok se temeljito ne očisti dvorana od prašine. U izradi su i zastori za pozornicu. Paralelno s namještajem očekuje nas i instaliranje audio i vizualne opreme koja će uvelike doprinijeti multifunkcionalnosti dvorane – dodaje ravnatelj Dijanošić.

Osim kulturno-umjetničkih programa, koncerata, konferencija, seminara, tribina, predavanja i ostalih događanja, u ovoj moderno uređenoj dvorani ponovno će biti i projekcija filmova i to na novoj digitaliziranoj kino opremi, nabavu koje sufinanciraju Centar te s 300.000 kuna Ministarstvo kulture i medija. Nakon potpisivanja ugovora s Ministarstvom, Centar za kulturu i informiranje proveo je postupak javne nabave i odabrao najboljeg ponuđača. Do kraja rujna očekuje se i dolazak nove kinoopreme.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

proširenje dviju ulica, 900 tisuća eura za pješačko - biciklističke staze

Provjerili smo što će se sve graditi i projektirati u 2024. godini

ISPIT ODRŽAN U VATROGASNOM DOMU U PITOMAČI

Vatrogasne zajednice dviju općina imaju 18 novih osposobljenih vatrogasaca

U PRORAČUNU PREDVIĐENO 40 TISUĆA EURA

Podravska općina sufinancira kupnju i uređenje nekretnina

doslovno se nalaze u škripcu

Udruge nemaju adekvatne prostore i za to krive Grad

đurđevački limitator

Lepo je biti penzioner!

TRANSFERA K'O U PRIČI, TUCAKOVIĆ OSTAO BEZ STOPERA LISJAKA I PETIKE

“Sin vjetra” u Koprivnici, Križevčani s osam novih lica kreću u obranu prvog mjesta

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati