Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Od 1. listopada: Svi studenti mogu kupiti mjesečnu kartu za samo 75 kuna!

Kako doznajemo u Koprivničko-križevačkoj županiji, u Europskoj godini mladih u Hrvatskoj se uvodi pilot-projekt povoljnijeg prijevoza redovnih studenata. Njima se po jedinstvenoj cijeni mjesečne karte od 75 kuna (9,95 €) omogućava neograničeno korištenje željezničkog prijevoza. Ovo vrijedi za oko 113.000 redovnih studenata na području Hrvatske.

-Inače, Koprivničko-križevačka županija među prvima je u Hrvatskoj uspostavila uslugu javnog linijskog prijevoza, kojim se uspostavila adekvatna i funkcionalna mreža javnog autobusnog prijevoza. Korisnicima prijevoza – učenicima, studentima, radnicima  i umirovljenicima kroz velike subvencije omogućena je povoljnija kupovina karte, pa tako primjerice studenti plaćaju samo 20 posto ukupne vrijednosti putničke karte – poručili su iz Županije.

Što se pak HŽ-ovog pilot-projekta tiče, on će se provoditi od 1. listopada 2022. do 30. rujna 2023. godine, a obuhvaća neograničena svakodnevna putovanja vlakom od mjesta stanovanja do mjesta studiranja i povremena putovanja, kao što su jednodnevni izleti, odlasci liječniku, na ljetovanje i druga putovanja, i to u drugom razredu redovnih vlakova na području Hrvatske.

Dodatne informacije o projektu kao i o ostvarivanju prava na povoljniji prijevoz studenata nalaze se OVDJE.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI