Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Loše vijesti za sve one bez dopunskog osiguranja

Od ponedjeljka velika promjena u zdravstvu za oko 600 tisuća građana

Brojne hrvatske građane od Nove godine očekuje ozbiljno poskupljenje u sektoru zdravstva. Naime, svi koji nemaju dopunsko zdravstveno osiguranje za neke će usluge od 1. siječnja plaćati uvećani iznos participacije.

Cilj ministra zdravstva Vilija Beroša je sve one koji još uvijek nemaju policu dopunskog osiguranja, a takvih je oko 600 tisuća, usmjeriti da plaćaju dodatno osiguranje.

Predviđeno je tako povećanje maksimalnog iznosa koji se plaća po jednom računu za medicinske usluge. Recimo specijalističkog pregleda s dodatnim pretragama sa sadašnjih 265,44 eura na 580,88 eura. U zakonu, taj iznos definiran je kao najviše 120,26 posto proračunske osnovice, a ta osnovica u idućoj godini se ne mijenja i ostaje na 441,44 eura, piše tportal.

Osim nadoplate specijalističkih pregleda i pretraga, pacijenti koji nisu dodatno osigurani sami snose dio troškova bolničkog liječenja.

Od 1. siječnja participacija po svakom danu bolničke zdravstvene zaštite uvećava se sa 13,29 na 17,70 eura, dok participacija za specijalističko-konzilijarnu zdravstvenu zaštitu – uključujući dnevnu bolnicu i kirurške zahvate u dnevnoj bolnici, te ambulantnu fizikalnu medicinu i rehabilitaciju – raste s 3,31 na 4,41 euro

Participacija za specijalističku dijagnostiku koja nije na razini primarne zdravstvene zaštite, za ortopedska pomagala i druge medicinske proizvode utvrđene listom tih pomagala i proizvoda skače sa 6,62 na 8,83 eura. Za dentalna pomagala punoljetne osobe do 65 godina doplaćivat će najviše 176,97 eura, umjesto sadašnjih 132,74 eura, a stariji od 65 godina 88,46 umjesto 66,35 eura.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

doslovno se nalaze u škripcu

Udruge nemaju adekvatne prostore i za to krive Grad

đurđevački limitator

Lepo je biti penzioner!

TRANSFERA K'O U PRIČI, TUCAKOVIĆ OSTAO BEZ STOPERA LISJAKA I PETIKE

“Sin vjetra” u Koprivnici, Križevčani s osam novih lica kreću u obranu prvog mjesta

PRIJEVARA U TIJEKU

Konzum objavio važno upozorenje za sve građane

Prelazak preko pruge od danas je puno sigurniji

FOTO/VIDEO U promet pušten željezničko – cestovni prijelaz u Kloštru Podravskom

vječiti hrvatski derbi

Obrvan želi novi skalp Lokomotive: Prednost je velika, ali curama sam rekao da je cilj isključivo pobjeda

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati